Preokreti Totenhema i VBA, prvi bodovi za Vest Hem

Izvor: Blic, 18.Sep.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokreti Totenhema i VBA, prvi bodovi za Vest Hem

Fudbaleri Totenhema i VBA su upisali pobede rezultatom 3:1 iako su gubili od Vulvsa i Birmingema, a Vest Hem je ekipa koja najsrećnija izlazi iz niza od tri remija rezultatom 1:1 u 5. kolu Premijer lige.

"Pevci" su želeli da istorijsku nedelju u kojoj su debitovali u Ligi šampiona završe laganim trijumfom protiv autsajdera, ali su ih Vulvsi naterali da se pomuče.

Flečer je u finišu prvog poluvremena zatresao mrežu domaćih, koji su ipak u poslednjih 15-ak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << minuta napravili preokreta. Započeo ga je raspoloženi Rafael van der Vart koji je svoj prvi gol u novom klubu postigao sa bele tačke. Za preostale pogotke su bili zaduženi Pavljučenko i Haton.

Preokret u drugom poluvremenu je napravila i ekipa Vest Bromviča, a započeo ga je Dan autogolom u 51. minutu. Mali lokalni derbi je rešen osam minuta kasnije preko Odemvingea, a Olson je postavio konačnih 3:1.

Prvenac je upisao i Hatem Ben Arfa koji je krunisao svoj prvi start za Njukasl lepim golom sa distance protiv Evertona - 1:0.

"Karamele" su i na ovoj utakmici imale nekoliko perioda žestokog pritiska, ali im to ove sezone definitivno nije dovoljno. Osim u slučaju čudesnog povratka protiv Junajteda. Bez prave završnice i malo sreće nema rezultata, pa su "plavi" sa Mersija i dalje bez pobede.

Bez pobede je i Vest Hem, koji od danas i duela sa Stoukom može da se pohvali prvim bodovima, a rezultatom 1:1 su završeni i mečevi Aston Vila - Bolton i Blekburn - Fulam.

Subotnji program zatvara meč Sanderlend - Arsenal, a svi dobro znaju da je sve ovo danas samo zagrevanje za derbi Junajted - Liverpul.

Premijer liga, 5. kolo:

Stouk - Vest Hem 1:1

(Džons 48 - Parker 32)

Aston Vila - Bolton 1:1

(Jang 13 - Dejvis 35)

Blekburn - Fulam 1:1

(Samba 30 - Dempsi 56)

Everton - Njukasl 0:1

(Ben Arfa 45)

Totenhem - Vulverhempton 3:1

(Van der Vart 77p, Pavljučenko 87, Haton 90 - Flečer 45)

VBA - Birmingem 3:1

(Dan 51ag, Odemvinge 59, Olson 69 - Džerom 15)

Sanderlend - Arsenal

Nedelja:

Mančester junajted - Liverpul

Vigan - Mančester siti

Čelsi - Blekpul

Tabela: Čelsi 12, Arsenal 10, Mančester junajted 8, Totenhem 8, Njukasl 7, Fulam 7, Blekpul 7, Aston Vila 7, VBA 7, Birmingem 6, Bolton 6, Mančester siti 5, Sanderlend 5, Blekburn 5, Vulverhempton 5, Liverpul 5, Stouk 4, Vigan 4, Everton 2, Vest Hem 1.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.