Pred Totenhemom su dva puta

Izvor: RTS, 17.Okt.2019, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pred Totenhemom su dva puta

Totenhem Hotspur je prošlogodišnji finalista Lige šampiona, a interesantno je da su na putu do finala ušli i u istoriju kao prvi tim u elitnom takmičenju koji je posle tri kola imao samo jedan bod i na kraju stigao do meča za titulu prvaka Evrope.
Ove sezone, ekipa Maurisija Poćetina je pored Bajerna iz Minhena smatrana izrazitim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << favoritom u Grupi B, ali i ovoga puta ne briljiraju na startu, te su posle remija od 2:2 u Atini sa Olimpijakosom, u drugom kolu doživeli debakl od Bajerna pred svojim navijačima - pre njih ni jedan engleski tim nije pretrpeo poraz sa tolikom razlikom u evropskim takmičenjima, a prvi put su primili sedam golova na svom terenu računajući sva nadmetanja.

Totenhem ne briljira ni na početku Premijer lige, gde su takođe viđeni kao favoriti za sam vrh, a trenutno su tek deveti posle osam kola, sa samo 11 osvojenih bodova.
Imaju tri pobede, dva remija i tri poraza u Premijeršipu, a na poslednjih pet susreta u svim takmičenjima, Totenhem ima samo jednu pobedu nad Sautemptonom u ligi sa 2:1, i čak četiri poraza, računajući i debakl protiv Brajtona pre deset dana, kada su deklasirani u gostima sa čak 3:0. Taj poraz došao je posle debakla od Bajerna, što znači da su na poslednja dva meča primili 10, a postigli samo 2 pogotka.
Ove subote, Totenhem će se sastati sa Votfordom u 9. kolu Premijer lige, a interesantno je da ih posle duela trećeg kola Lige šampiona narednog utorka, očekuju dva izuzetno teška meča u domaćoj ligi i oba puta će gostovati u Liverpulu, najpre Klopovom timu, a potom i Evrtonu. To bi im mogli biti i ključni dueli za povratak u vrh engleskog fudbala ove sezone, što znači da je pred Poćetinovim timom veoma težak period na oba fronta.
Bez obzira na sve, Totenhem će biti favorit na svom stadionu protiv Crvene zvezde.
U evropskim takmičenjima, Zvezda i Totenhem sastali su se samo jednom, 1972. u trećem kolu Kupa Uefa, kada je Totenhem sa ukupnih 2:1 u dvomeču prošao u narednu rundu.
Od kako je u julu 2014. preuzeo Totenhem, Poćetino je sa timom u svakoj od prethodnih pet sezona bio među prvih pet ekipa u ligi, a ove sezone dodatni pritisak stvaraju mediji u Engleskoj, koji kao osnovne razloge loše igre Hotspura navode ljubavni skandal u koji su, prema tim navodima, umešani Vertongen i supruga najbojeg igrača ekipe Kristijana Eriksena.
Eriksen želi da napusti london i pojača Madridski Real, a odlazak je najavio i brzonogi Son. Kejna je takođe veoma tražen na tržištu, i sve to utiče na dešavanja unutar tima, koji je pre svega ostao bez koncepcije u igri.
Na lošu seriju nadovezala se i teška povreda legendarnog golmana Iga Lorisa, kapitena tima, a tokom reprezentativne pauze, gotovo čitav tim bio je sa svojim nacionalnim selekcijama, gde većina igrača ima veoma bitne uloge.
Hoće li Poćetino uspeti ponovo da ih sakupi u tim koji dobija, pokazaće meč protiv Votforda.
Ukoliko se loša serija nastavi i u naredna dva meča, savesni Poćetino biće pod žestokim pritiskom sopstvene savesti, međutim pobede bi sačuvale nadu da njegov tim iz svega može opet izaći na pravi put.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.