Izvor: MozzartSport.com, 12.Jul.2020, 23:16

Povampireni PAOK ugrizao Olimpijakos za srce, u sredu za Ligu šampiona (VIDEO)

Kakav ligaški debi Enea Mihaja

Titulu su u Pireju odavno kaparisali, ali silno su želeli da je začine time što će sezonu u grčkom prvenstvu završiti bez poraza. I bili su blizu, baš blizu. Nisu uspeli. Tri kola pre kraja “povampireni” PAOK je uspeo da nasred Karaiskakisa savlada Olimpijakos 1:0 i to zahvaljujući golu u 90. minutu susreta!

PAOK se tako u potpunosti vratio u igru za plasman u Ligu šampiona, iako se s njom već oprostio nakon što je, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << baš na insistiranje Olimpijakosa, kažnjen oduzimanjem sedam bodova zbog sumnjivih veza gazde solunskog kluba sa Ksantijem. Znate svi već da je načelno zabranjeno da jedan čovek bude gazda dva kluba u istom takmičenju (mada bismo mogli o tome na primeru Salcburga i Lajpciga u Ligi šampiona).

Međutim, Sud za arbitražu u sportu u Lozani oborio je tu odluku, vratio PAOK-u sedam bodova i crno-beli klub se opet našao na drugom mestu na tabeli. U prvom meču današnjeg programa u 34. kolu prvenstva Grčke sustigao je odmah AEK – oni su već mislili da su sve završili oko Lige šampiona – ali je danas PAOK odmakao na tri boda.

A u sredu veliki derbi PAOK-a i AEK-a u Atini. Ako bi PAOK ostao bar neporažen dovoljan bi mu bio i bod protiv Arisa u poslednjem kolu. AEK ima bolji skor u međusobnim duelima, ali ako ne savlada PAOK još jednom teško da će mu to vredeti.

Sve to je zasluga Enea Mihaja, albanskog štopera koga je PAOK prošlog leta doveo iz Panetolikosa za 850.000 evra. Međutim, 22-godišnji defanzivac je tek večeras upisao prve minute za PAOK u prvenstvu. Odigrao je do sada svega 108 minuta u Kupu, 90 baš u pobedi nad Olimpijakosom od 3:2. Revanš Kupa je propustio i PAOK je ispao, ali danas je Mihaj opet bio taličan za svoj tim. Ili koban po Olimpijakos, kako vam je već draže.

Rodrigo Alves je kombinovao sa Maurisiom i centrirao na drugu stativu, Mihaj se poklonio i Olimpijakos je doživeo prvi ligaški poraz posle 43 utakmice ili 517 dana! Poslednji put je Oli na Karaiskakisu izgubio još 30. septembra 2018, takođe od PAOK-a, kada je Jagoš Vuković autogolom odlučio pobednika.

GRČKA, PLEJ-OF – 34. KOLO

Subota

OFI – Aris 0:1 (0:1)

Nedelja

Panatinaikos – AEK 1:3 (1:2)

Olimpijakos – PAOK 0:1 (0:1)

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.