Potvrda iz Francuske - Tužilaštvo pokrenulo istragu!

Izvor: Sportske.net, 13.Okt.2018, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrda iz Francuske - Tužilaštvo pokrenulo istragu!

Veliki skandal mogao bi da se dogodi ukoliko se tvrdnje francuskog "L'Equipe-a" pokažu tačnim. Prvi korak ka utvrđivanju činjeničnog stanja je napravljen.

Vest koja je u petak obišla Evropu i svet mogla bi da preraste u skandal ukoliko se bilo koja od tvrdnji navedenih u tekstu uglednog "L'Equipe-a" pokaže kao tačna.

Ugledni francuski list objavio je juče da postoje sumnje u regularnost utakmice 2. kola grupne faze Lige šampiona između Pari Sen >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Žermena i Crvene zvezde (6:1).

"L'Equipe" je u svom tekstu naveo da je doušnik javio čelnicima UEFA pre samog meča, da je nimenovani čelnik Crvene zvezde nameravao da uplati 5 miliona evra na poraz crveno-belih sa 5 golova razlike.

Pisali smo juče da postoji mnogo nelogičnosti u čitavoj priči, ali će se čitavim slučajem ipak pozabaviti francusko Tužilaštvo za finansijski kriminal.

"Insajder" je dobio potvrdu iz Tužilaštva da je istraga otvorena.

"Istraga je otvorena, ali trenutno nemamo komentar", poruka je francuskog Tužilaštva za finansijski kriminal.

U samom tekstu "L'Equipe-a" navedeno je da u ovoj fazi istrage nema dokaza, da se sve svodi na osnovanu sumnju, te da je sada na potezu UEFA i nadležni francuski organi.

"Sve mogućnosti su otvorene. I da je meč namešten, ali i da je neko maliciozno pokušao da naškodi ugledu Crvene zvezde", zaključuje se u tekstu.

Podsećamo da su tokom jučerašnjeg dana reagovala oba kluba i da su šampioni Francuske i Srbije negirali bilo kakvu umešanost u nameštanje i zatražili da se hitno saopšti istina u ovom slučaju.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Šta ako... Decenijska kazna, milioni evra...

Izvor: MozzartSport.com, 13.Okt.2018

Kao atomska bomba juče popodne odjeknula je vest iz Pariza o navodnom pokušaju nameštanja meča drugog kola grupne faze Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde. Detalje svi već dobro znamo i već su se javile ozbiljne sumnje da je ovo tek "pucanj u prazno". U pitanju je ipak ozbiljan...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.