Izvor: MozzartSport.com, 20.Maj.2021, 20:52

Potop favorita u Ligi šampiona: Ispao i Vesprem, malo Nenadovićevih sedam golova

Pirova pobeda Vesprema na svom terenu protiv Nanta - 32:30. Kiril Lazarov i drugovi na F4 u Kelnu pošto su sačuvali četiri gola viška iz prvog meča (32:28). Budući srpski reprezentativac Dragan Pešmalbek jedan od najboljih u redovima francuskog tima

Seča favorita u četvrtfinalu rukometne Lige šampiona. Posle nemačkih velikana, banioca krune najboljeg tima Evrope, Kila i Flenzburga, koji su eliminisani >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u sredu od Pari Sen Žermena, odnosno Olborga, ispao je i "večiti" učesnik F4 u Kelnu Vesprem.

Bogati mađarski šampiona u revanšu na svom terenu slavio je protiv Nanta sa 32:30, ali to je bila samo Pirova pobeda. Kanarinci su u prvom meču u Francuskoj pobedili sa 32:28. Ni raspoloženi Petar Nenadić, strelac sedam golova (najefikasniji igrač meča) nije bio dovoljan Vespremu da se plasira u polufinale. Iskusni tim Nanta predvođen neuništivim makedonskim veteranom Kirilom Lazarovim uspeo je da ponovi uspeh iz 2018. godine kada je igrao na završnom turniru Lige šampiona u Kelnu.

U uzbudljivom meču u gradiću u blizini jezera Balaton, Vesprem je u finišu poveo sa 31:28, ali u finišu gosti nije dozvolili dramu. Domaćin je u 40. minutu imao željenih četiri gola viška (20:16), ali gosti iz Francuske su uzvatili serijom 5:1, preokrenuli rezultat na 22:21. Usledila je nova mini serija domaćina, koji su vodili dva do tri gola u finišu, ali nisu imali snage za potpuni preokret.

WATCH: Just look at what it means to them! @HBCNantes make it to another #ehffinal4 ???????? pic.twitter.com/g60NGpFtKW

Kanarinci su se pridružili Pari Sen Žermenu i Olborgu u polufinale evro elite. Poslednji učesnik biće poznat posle revanša Barselona i Meškov Bresta. Katalonci su blizu F4 u Kelnu u Lankses areni pošto su u prvom meču u Beorusiji pobedili sa 33:29.

02.00: (1,62) Boka Juniors (3,60) Barselona Gvajakil (6,25)

Osim našeg Nenadića raspoložen u timu Vesprema bio je Egipćanin Omar Fati sa šest golova, dok je Brazilac Rožerio Moraes postigao pet. Golmani domaćeg tima imali su samo devet odbrana. Naš Vladimir Cupara zaustavio je četiri udarca gostiju, a Španac Rodrigo Korales pet. U redovima Nanta David Baleger je postigao šest golova, novi srpski reprezentativac Dragan Pešmalbek je postigao pet pogodaka, koliko je dao i iskusni Španac Eduardo Gurbindo. Po četiri puta mrežu domaćina su zatresli veterani Valero Rivera i Kiril Lazarov.

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

PSŽ – Kil 34:28 (16:15) /prvi meč 29:31/

Flenzburg – Olborg 33:29 (14:16) /prvi meč 21:26/

Četvrtak

Vesprem - Nant 32:30 (18:15) /prvi meč: 28:32/

Barselona - Meškov Brest u toku /prvi meč: 33:29/

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Potop favorita u Ligi šampiona: Ispao i Vesprem, malo sedam golova Petra Nenadića

Izvor: MozzartSport.com, 20.Maj.2021

Pirova pobeda mađarskog prvaka na svom terenu protiv Nanta - 32:30. Kiril Lazarov i drugovi na F4 u Kelnu pošto su sačuvali četiri gola viška iz prvog meča (32:28). Budući srpski reprezentativac Dragan Pešmalbek jedan od najboljih u redovima francuskog tima..Seča favorita u četvrtfinalu rukometne...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.