Izvor: RTS, 10.Mar.2021, 00:59

Porto je izdržao sve i izbacio Juve!

Fudbaleri Porta plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su nakon produžetaka u revanšu u Torinu eliminisali domaći i favorizovani Juventus i pored poraza od 3:2 (2:1, 0:1). Prvi meč plavo-beli su dobili sa 2:1.
Nije dobro počelo za "staru damu". Šta više. Na kraju se nije dobro ni završilo.

Gosti su igrali hrabro, smisleno i organizovano, te su u 19. minutu preko večeras sjajnog Serđa Oliveire došli do prednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa 11 metara.
Prethodno je oboren Taremi, koji je od čoveka odluke umalo postao tragičar u nastavku.
Drugi deo meča počeo je i protekao u znaku Federika Kijeze, koji je golom u 49. minutu doneo poravnanje.
Taremi ubrzo potom dobija dva žuta i crveni karton (54. minut), a Kijeza devet minuta kasnije postiže novi gol i donosi prednost svom timu i ukupno poravnanje.
Kako Juve nije iskoristio nekoliko sjajnih prilika do kraja, meč je otišao u produžetke, a prava drama je viđena je u finišu drugog.
Prvo je Serđo Oliveira u 115. minutu sjajnim udarcem sa dvadeset i pet metara po zemlji savladao Ščesnog, ali je Rabio samo devedeset sekundi kasnije doneo novu prednost svom timu i sačuvao kakvu-takvu nadu.

Pokušala je ekipa Ronalda i Pirla da u svom, juventusovskom stilu ipak "otme" pobedu i prolaz, ali su "zmajevi" sa Dragaoa ipak izdržali i kompletirali veliku senzaciju i prolaz među osam najboljih u Evropi.
U timu koji je prošao srpski fudbaler Marko Grujić odigrao je produžetke i nadoknadu vremena u regularnom delu utakmice. 
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porto nakon produžetaka eliminisao Juventus iz Lige šampiona

Izvor: Danas, 10.Mar.2021

Fudbaleri Porta plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, uprkos porazu na gostovanju Juventusu od 2:3.

Nastavak na Danas...

Liverpul i PSŽ u četvrfinalu Lige šampiona

Izvor: Beta, 11.Mar.2021, 00:39

Fudbaleri Liverpula i Pari Sen Žermena plasirali su se večeras u četvrfinale Lige šampiona, pošto su u osmini finala eliminisali Lajpcig, odnosno Barselonu.Liverpul je u Budimpešti, kao i u prvom meču, pobedio Lajpcig sa 2:0.Oba meča igrana su u Budimpešti, zbog ograničenja putovanja usled...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.