Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2017, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Plemići" se vade protiv Sarajeva

Trener Zrinjskog Blaž Slišković nada se da su njegovi fudbaleri izvukli pouku iz prošlog kola kada je fantastičan niz od sedam pobjeda "Pod Bijelim brijegom" remijem prekinuo banjalučki Borac (0:0).

Priliku da se iskupe "plemići" će imati u subotnjem derbiju 12. kola BH Telecom Premijer lige, kada će ugostiti Sarajevo. Gosti sa "Koševa" ove sezone igraju "toplo-hladno". Nakon lošeg starta, u kojem su između ostalog poraženi na otvaranju sezone kod kuće upravo od aktuelnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << šampiona, dolaskom trećeg u nizu ovosezonskih trenera Husrefa Musemića došlo je do blage stabilizacije. Svjestan je toga i Slišković, koji od svojih pulena očekuje maksimalan angažman.

"Čeka nas veoma teška i zahtjevna utakmica. Riječ je o protivniku kojeg smo, istina, pobijedili na početku sezone, ali su se u ovom trenutku uz kvalitetno vođenje mog kolege Musemića podigli na višu razinu nego što je to bilo ranije. Zato znam, a nadam se da i moji igrači znaju, da samo ako se maksimalno angažiramo i potrudimo svih 90 minuta, onda možemo napraviti dobar rezultat. Vjerujem da smo iz remija protiv Borca u prošlom kolu izvukli pouke, da smo naučili neke lekcije i da ćemo otkloniti to negativno upravo protiv Sarajeva", smatra Slišković.

"Bordo tim" je nakon kiksa protiv Krupe snagu vratio u prošlom kolu sigurnom pobjedom u Tuzli protiv Slobode. Muhamed Džakmić, pomoćni trener u gradu na Neretvi, očekuje dobar rezultat koji bi mogao biti prekretnica za povratak u gornji dio tabele.

"Derbi u Mostaru dočekujemo u puno boljoj atmosferi nego što je bila poslije nesretnog poraza od Krupe. Pobjeda u gostima protiv Slobode nas je oporavila i vratila snagu. Idemo u goste lideru, ekipi čiji kvalitet najbolje odražava njihov bodovni saldo, plasman na tabeli, rezultati, ali isto tako imaju i svojih nedostataka, koje ćemo mi nastojati da iskoristimo. U Mostar ne idemo sa bijelom zastavom. Idemo sa jasnim ciljem - nama su bodovi neophodni", istakao je Džakmić.

Slavko Petrović u Tuzlu je na trenersko mjesto stigao s epitetom spasioca, ali nakon dva vezana poraza od Borca i Sarajeva, u domaćem ogledu sa Širokim Brijegom više nemaju prava na kiks.

"Dolazi nam kvalitetan protivnik za poštovanje, ali ne sme da nam ulije strah. Ako budemo ušli kvalitetno u tu utakmicu, imamo realne šanse da osvojimo sva tri boda koja bi nam u ovom momentu bila jako neophodna. Izgubili smo neke bitne bodove u prošlosti i vreme je da ih sada nadoknadimo", kaže Petrović.

Ekipa s "Pecare" u dosadašnjem dijelu sezone samo je jednom slavila u gostima. Bilo je to prošlog vikenda u Krupi na Vrbasu.

"Ja sam uvjeren da je momčad Slobode u ovom trenutku puno kvalitetnija nego što to pokazuje sama tablica. U prethodnoj utakmici imali su i peh s obzirom na rano isključenje njihovog igrača. Tako očekujem jakog, motiviranog protivnika, domaćina, a s naše strane mi moramo nastaviti kao i prethodnu utakmicu. Smatram da možemo biti još kvalitetniji i zreliji nego u utakmici sa Krupom i vratiti se kući ponovo sa dobrim rezultatom", kazao je Sablić.

Parovi 12. kola:

subota: Krupa - Radnik (15), Vitez - Mladost (15), Čelik - Borac (15), Sloboda - Široki Brijeg (17), Zrinjski - Sarajevo (19);

nedjelja: GOŠK - Željezničar (15).

BHT Premijer liga BiH

1. Zrinjski          11   9     1     1     20:7      28

2. Željezničar    11   7     1     3     17:7      22

3. Široki Brijeg  11   7     1     3     16:7      22

4. Mladost DK   11   5     3     3     17:13    18

5. Krupa            11   5     3     3     13:11    18

6. Sarajevo       11   5     2     4     20:11    17

7. Borac            11   5     2     4     8:8       17

8. GOŠK           11   4     1     6     11:15    13

9. Radnik          11   4     1     6     9:16      13

10. Sloboda      11   2     3     6     6:13        9

11. Čelik           11   2     1     8     9:25        7

12. Vitez           11   1     1     9     5:18        4
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borac izgubio u Zenici, Krupa i Radnik remizirali

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2017

Fudbaleri Čelika slavili su na Bilinom Polju protiv Borca u meču 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i tako osvojili veoma važna tri boda pred nastavak sezone, dok su mečevi između Viteza i Mladosti, odnosno Krupe i Radnika završeni bez pobjednika...Čelik - Borac 1:0..Zeničani su već...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Sarajevo srušilo Zrinjski u Mostaru, dron na tren prekinuo utakmicu

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2017

MOSTAR - U velikom derbiju 12. kola BH Telecom Premijer lige, Sarajevo je kao gost u Mostaru Pod Bijelim brijegom pobijedilo Zrinjski rezultatom 1:3...Utakmica nije počela obećavajuće, jer uvodnih pola sata nije donijelo dobar fudbal i konkretne prilike pred oba gola. Prvi kakav-takav pokušaj na...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.