Pitanje je vremena kada će saudijski klub igrati UEFA Ligu šampiona

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 09:35

"Pitanje je vremena kada će saudijski klub igrati UEFA Ligu šampiona"

Suvlasnica Njukasl Junajteda Amanda Stejvli ubeđena je da je učešće nekog tima iz Saudijske Arabije u Ligi šampiona pitanje vremena.

Amanda to kaže iz pozicije nekoga ko je dobro uoućen u ambicije Saudijaca jer vodi klub kojim upravlja kapital iz ove države.

Ona je bila jedna od gošći Blumbergovog samita "Power players" u Džedi gde je, između ostalog, govorila o upravljanju u fudbalu.

Prisutne je najviše iznenadilo njeno viđenje, neki će reći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ona o tome ima insajderska saznanja, o učešću Saudjaca u Ligi šampiona.

"Prilično sam sigurna da će saudijski klub igrati u Ligi šampiona. Ne znam koliko još treba vremena da prođe dok se to desi, ali poznajući Saudijce, mislim da neće proći još dugo", kaže Amanda.

Nije dalje širila priču, mada je i ovo bilo dovoljno da već krenu polemike na ovu temu i da se postavi glavno pitanje - da li se zaista bliži momenat kada će UEFA dozvoliti da klub sa drugog kontinenta igra elitno evropsko takmičenje?

Saudijski novac će i u tom slučaju, kao i do sada, odigrati presudnu ulogu iako ga UEFA ima u dovoljnoj količni, svake godine sve više.

Proširenje Lige šampiona koje stupa na snagu od naredne sezone jasan je pokazatelj u kom pravcu UEFA želi da ide narednih godina. Više klubova, više utakmica, više novca od TV prava, više svega zarad gomilanja novca.

Spekuliše se i o toem da bi neko naredno finale LŠ moglo da bude ograno u SAD gde je fudbal polako počeo da hvata zamajac kao biznis.

Naredna dva finala ostaju u Evropi (Vembli, Alianc Arena) ali posle to sve je moguće. Možda neki Los Anđeles ugosti finaliste najjačeg fudbalskog takmičenja. Možda baš saudijski tim bude tamo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.