Pioli: Sve smo upropastili u 15 minuta

Izvor: B92, 17.Maj.2023, 10:43

Pioli: Sve smo upropastili u 15 minuta

Trener Milana Stefano Pioli očekivano je razočaran eliminacijom u polufinalu Lige šampiona.

Da razočaranje bude još veće eliminacije je došla od gradskog rivala Intera koji je bio bolji sa ukupnih 3:0 u ovom dvomeču.

"Nerazuri" su najveći deo posla odradili već u prvih deset minuta prvog meča kada su poveli 2:0, a u revanšu su samo "overili" plasman minimalnim trijumfom.

"Nemojmo okolišati, mnogo smo razočarani. Bilo je ovo sjajno putovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i niko nije očekivao da će do polufinala doći ekipa koja je prošle godine ispala u grupi, ali smo svakako hteli da izborimo finale. Takođe smo razočarani jer smo upropastili polufinale u uvodnih 15 minuta prve utakmice. Nakon toga smo uglavnom bili na visini zadatka protiv vrlo jake ekipe. Imali smo nekih šansi za gol, ali to verovatno ne bi bilo dovoljno", rekao je Pioli.



"Ne mogu ništa prigovoriti igračima, dali su sve od sebe, pokušali smo nametnuti svoj stil fudbala i iskoristiti svu energiju koja nam je ostala. Sada moramo završiti sezonu na dobar način, bila bi šteta da to ne uradimo".


Milan je od januara izgubio sva četiri gradska derbija.



"Jasno je da rezultat utiče na ocenu učinka, ali mislim da smo bili blizu i da jednostavno nismo iskoristili svoje šanse. To nam je bio problem u ova dva susreta. Nismo bili opasni u napadu koliko smo inače, čemu je razlog i Interova odbrambena stabilnost, ali mi nismo dovoljno podigli tempo i nismo bili dovoljno precizni. Inter je koristio svoje prilike, mi nismo
", zaključio je trener Milana.

Inter će u finalu LŠ (Istanbul, 10. jun) igrati sa boljim iz dvomeča između Mančester sitija i Real Madrida.

Revanš je u sredu od 21 u Engleskoj, a u prvom meču u Španiji bilo je 1:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.