Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2016, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peti poraz Mege u Ligi šampiona

Košarkaši Mega Leksa doživjeli su peti poraz u FIBA Ligi šampiona, na gostovanju od Tenerifea 73:59.

Španski tim je kontrolisao ritam meča od prvog minuta, primio je svega 25 poena u prvom poluvremenu stekavši devet prednosti.

Mega je u trećem periodu postigla poena koliko u prva dva te stigla do egala, ali je u posljednjem kvartalu dala svega sedam te izgubila četvrti put u posljednjih pet kola.

Najefikasniji u timu Dejana Milojevića bio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Rade Zagorac koji je zabilježio dabl-dabl sa 15 poena (7/13 iz igre) i 11 skokova, a 12 je dodao Marko Tejić uz osam uhvaćenih lopti.

Dvocifren učinak imao je i Kostja Mušidi sa deset poena, dok je Alfa Kaba postigao šest uz 11 skokova. Tenerife je predvodio Abromaitis sa 21 poenom i devet skokova, dok je 14 uz 7 uhvaćenih lopti imao Bogris.

Tenerife dijeli prvu poziciju sa Avelinom i Juventusom sa po pet pobjeda uz dva poraza, dok je Mega na diobi posljednja dva mjesta sa rivalima iz ABA lige Cibonom i Mornarom sa po 2-5.

Srpski tim u sljedćem kolu gostuje u Italiji kod Avelina.

(B92)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.