Izvor: RTS, 28.Sep.2021, 23:08

PSŽ savladao Mančester siti, Šerif šokirao Real i Evropu

Pari Sen Žermen savladao je Mančester siti u "blokbaster" duelu drugog kola Lige šampiona (2:0). Moldavski Šerif je uspeo i njih da zaseni, doduše, savladavši madridski Real u španskoj prestonici sa 1:2. Liverpul ubedljiv protiv Porta, dok je madridski Atletiko posle trijumfa slavio protiv Milana u Italiji.
Pari Sen Žermen je poveo protiv Mančester sitija pogotkom koji je postigao Idrisa Geje. Igrao se osmi minut utakmice.

Mančester >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << siti je imao nemali broj prilika da stigne do izjednačenja, ali je naredni gol na meču bio još jedan koji je postigao Pari Sen Žermen. Lionel Mesi je pogodio u 74. minutu. On je tako postigao gol posle 263. minuta, koliko je do tog momenta odigrao u dresu ekipe iz Pariza. Samo dva puta u karijeri je duže trajao Argentinčev period bez gola (prvi put u sezoni 2005-2006, kada je bio bez pogotka 298 minuta).
Ovo je sedmi gol koji je Lionel Mesi postigoa u pet mečeva protiv timova koje je vodio Pep Gvardiola (peti protiv Mančester Sitija, dva je dao Bajernu). Niko nije postigao više golova protiv ekipa Pepa Gvardiole u Ligi šampiona.
Ovo je bio 35. Mesijev meč protiv jedne engleske ekipe, a postigao je svoj 27. gol u tim mečevima. Ovo je za 15 golova više od bilo koga drugog protiv premijerligaških timova u elitnom takmičenju.
Ovo je prvi poraz Mančester sitija u grupnoh fazi Lige šampiona još od septembra 2018. godine, kada je od njih bolji bio Lion sa 2:1. Do ove, bili su neporaženi u 18 mečeva.
Liverpul je ubedljivo savladao Porto u Portugaliji (5:1). Mohamed Salah je sa dva gola (drugi je njegov 31. u takmičenju) postao tek treći Afrikanac koji je postigao najmanje 30 golova u Ligi šampiona. Samjuel Eto je postigao 30 golova u Ligi šampiona, dok je Didije Drogba precizan bio 44 puta.
Međutim, zapravo je Šerif taj koji je, nedvosmisleno, u centru pažnju nakon drugog kola Lige šampiona. Ovaj tim je na „Santijago Bernabeu" stadionu stigao do trijumfa i time, sasvim jasno, do velikog uspeha, ali i nedvosmisleno ogromnog iznenađenja.

Uzbekistanac Jakšibojev je doveo goste iz Moldavije u vođstvo, ali je Karim Benzema u nastavku pogodio iz jedanaesterca. Ovo je pogodak u 17. različitoj sezoni u Ligi šampiona za Francuza, što je više od ijednog drugog fudbalera.
No, u nadoknadi vremena u drugom delu susreta, Luksemburžanin Til je vratio prednost gostima i postavio konačan rezultat (1:2).
U ostalim mečevima Briž je slavio kao gost protiv Lajpciga sa 2:1, Borusija Dortmund je savladala Sporting sa 1:0, dok je madridski Atletiko savladao Milan nakon preokreta sa 2:1, zahvaljujući golu iz penala u samom finišu susreta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petarda Redsa u Portu, slavlje Atletika na San Siru

Izvor: N1 televizija, 28.Sep.2021

U mečevima drugog kola Grupe B Lige šampiona Atletiko Madrid odneo je bodove sa San Sira pobedivši Milan 2:1, dok je Liverpul u gostima bio ubedljiv protiv Porta 5:1.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.