PSŽ sa igračem manje slavio u Marselju

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Okt.2013, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSŽ sa igračem manje slavio u Marselju

Težak poraz pretrpeo je Lion na gostovanju Monpeljeu i još jednom potvrdio da se nalazi u velikoj krizi.
Klub koji je u prošloj deceniji bio neprikosnoven u Francuskoj, sedam puta zaredom osvajao titulu prvaka i imao zapažena učešća u  Ligi šampiona, posle debakla 1:5 pao je na 14. mesto na tabeli i nagovestio da će mu veća briga biti borba za opstanak neko proboj do evro-scene.
Kad smo već kod evropske pozornice, Lionu ni tamo ne cvetaju ruže. Nije se domogao grupne faze Lige šampiona, već igra u Ligi Evrope, a u prva dva kola osvojio je samo bod, pa se u francuskim medijima već postavlja pitanje daljeg rada trenera Remija Gardea.
Zanimljivo je da je Garde posle debakla protiv Monpeljea prst optužbi za neuspehe okrenuo prema – igračima.
- Ova utakmica pokazala je da neki naši igrači nemaju potreban kvalitet. Igra je bila nedopustivo loša. U drugom poluvremenu napravljene su neke neoprostive greške – kritikovao je trener Liona svoje izabranike.
Jedno od pravila fudbala nalaže treneru da nikada javno ne kritikuje igrače. Garde je to pravilo prekršio, pa neće biti čudno ako sledećih dana iz Liona stigne vest o promeni trenera sa obrazloženjem da više nema podršku među prvotimcima. Kako god bilo, Garde izgleda da broji dane na klupi Liona.
Za razliku od trenera, igrači ne traže opravdanje. Vezista Maksim Gonalon, svestan da je isključenjem u 82. minutu samo potvrdio nemoć Liona, prihvatio je odgovornost igrača za debakl u samo dve rečenice:
- Bilo je ovo sramotno popodne. Previše smo grešaka napravili.
Lion, očigledno, nije više moćan kao do pre nekoliko godina. Iako je možda i jedini klub koji može koliko-toliko da se poredi sa rivalima „dubokog džepa“ Pari sen Žermenom i Monakom, u Lionu će morati da preispitaju situaciju kako ovo uskoro ne bi od loše sezone postala noćna mora.
U poslednjem meču kola PSŽ je slavio u Marselju iako je od 30. minuta igrao sa igračem manje jer je Mota dobio crveni karton. Ajev je iz penala u 34. minutu doneo vođstvo Marselju.
Maksvel je u 45. poravnao, da bi Ibrahimović sa kreča u 66. postavio konačnih 2:1.
Semafor devetog kola La Lige:

Monpelje – Lion 5:1 (Montanjo 16, 68, Munije 45, Sabelja 59pen, 66 – Lakazet 47)
Bordo – Sošo 4:1 (Save 21pen, Žezu 39, Dijabate 70, 89 – Kontu 17)
Marselj – PSŽ 1:2 (A. Ajev 34 penal – Maksvel 45, Ibrahimović 66 penal)
Subota:
Monako – Sent Etjen 2:1 (Fereira 15, Okampos 87 – Hamuma 49)
Gengan – Ren 2:0 (Sorbon 47, Jatabare 70)
Lil – Ajačio 3:0 (Souare 16, Gaj 58, Kalu 71)
Nant – Evijan 3:0 (Đorđević 2, 34, Đilobođi 66)
Tuluz – Nica 1:0 (Ben Jeder 34)
Valensijen – Rems 1:1 (Enza 90 – Oniangue 30)
Petak:
Bastija – Lorijan 4:1 (Budebuz 6, Kazri 23p, Krasić 59, Romarik 79 – Kutadur 31)

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Stanojević za "Blic": Kad Novak igra privilegija je biti Srbin u Kini

Izvor: Blic, 07.Okt.2013, 14:20

Daleki istok poslednjih desetak i više godina je pravi raj za srpske trenere, posebno Kina. Mnogi su, pa i Aleksandar Stanojević, tamo našli svoje mesto pod suncem i uspevaju da daju svoj pečat. Njegov Peking opet plovi ka azijskoj Ligi šampiona...Promena kursa u novembru prošle godine i preuzimanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.