Izvor: MozzartSport.com, 10.Dec.2021, 20:45

PSŽ bi na zimu da rastereti igrački kadar: Sveci ne računaju na Ikardija, Rafinju, Kurzavu...

Na Parku prinčeva bi četvoricu da skinu sa platnog spiska u januaru

Leto za ulazne, zima za izlazne transfere. Skoro sve što su Parižani naumili da dovedu u letnjem prelaznom roku – doveli su. Sklopili su moćan tim, prepun zvezda, i na dobrom su putu da vrate u svoje vlasništvo nacionalnu titulu. Primarni cilj biće osvajanje pehara Lige šampiona, trofeja za kojim žude na Parku prinčeva. Nakrcao se kvalitetom Pari Sen Žermen, ima Maurisio Poketino  i više >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nego što je potrebno kvalitetnih opcija, uloge su se iskristalisale i Argentinac je uvideo ko mu je potreban, a ko ne.

Pripremio je spisak, neke igrače čeka pozajmica, a neke trajni odlazak iz Grada svetlosti. Ako padne dogovor...

Pari Sen Žermen želi u januaru da proda najmanje četvoricu fudbalera i tako delimično povrati uložena sredstva tokom leta za dovođenje Ašrafa Hakimija, Danila Pereire i Nuna Mendeša. Najviše bi Sveci mogli da inkasiraju od transfera Maura Ikardija, kome su dani odbrojani na Parku prinčeva. Pao je argentinski napadač u drugi plan od kada je Lionel Mesi zadužio opremu i sa Kilijanom Mbapeom i Nejmarom formirao trio fantastiko.

Nije pomogla Ikardiju ni  sapunica sa Vanda Narom. A napadač koji glavom nije na terenu i ne postiže golove – poslednji put pogodio protiv Liona sredinom septembra – Pari Sen Žermenu nije potreban. Da Sveci sami odlučuju i da ima interesenata koji bi bili voljni da im iskeširaju 50.000.000 evra, Mauro Ikardi bi bio upakovan sa sve mašnicom. Ali, pošto na vrata Pari Sen Žermena još niko nije pokucao, najbogatijem francuskom klubu preostaje samo da se nada da će do toga doći u skorije vreme.

Ukoliko ponuda ne stigne, ili Argentinac ne prihvati selidbu, sledovaće mu klupa. Biće, kao i do sada, četvrta opcija u napadu. I tek povremeno će ubirati minute. Možda ni toliko ako se arapske gazde zainate.

Sa Rafinjom Alkantarom trebalo bi da ide lakše. Španski vezista sakupio je svega 220 minuta ove sezone, ne nalazi se u planovima Maurisija Poketina i tako će ostati. Ako želi da igra – dići će sidro u januaru. Nije Rafinja po Poketinovom ukusu, jednostavno nisu kliknuli i prema najavama francuskih medija blizak je mišlju da pokupi stvari. Daleko veći problem Parižanima bi mogli da naprave Alkantarin sunarodnik Serhio Riko i Lajvin Kurzava.

Španski golman ima ugovor sa Pari Sen Žermenom do 2024. godine i velika primanja. Teško da će mu iko ponuditi unosan ugovor kao Sveci... Od dolaska Đanluiđija Donarume postao je treća opcija među stativama i u tekućoj sezoni upisao je samo 22 minuta. Još jedan potencijalni „problem“ Parižana je Lajvin Kurzava. Pokušali su Sveci tokom leta da ga skinu sa platnog spiska – nisu uspeli. Kada je Huan Bernat bio odsutan, Kurzava je krpio kraj leve-aut linije, ali se sve promenilo dolaskom Nuna Mendeša. Kreću u novu ofanzivu i vršenje pritiska.

Četvorice su spremni da se odreknu, a trojicu da pošalju na pozajmice. Odlazak Abdua Dijaloa nije prioritet, ali je od jedan od igrača za koje postoji interesovanje iz Engleske, pa bi u januaru mogao da krene put Ostrva. Razmatraće Sveci opciju pozajmice, dok će Dagba i Edimbe zasigurno otići na kaljenje kako bi sakupljali minute i sticali iskustvo.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.