PROJEKCIJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Evo u kom šeširu je Zvezda i kada je žreb!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023, 22:45

PROJEKCIJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Evo u kom šeširu je Zvezda i kada je žreb!

Crveno-beli u elitnom takmičenju...

Srbija će u narednoj sezoni prvi put imati direktnog učesnika u grupnoj fazi Lige šampiona, ali i ukupno čak pet svojih predstavnika na evropskoj sceni, jednog više nego do sada.

Crvena zvezda je večeras osvojila titulu i overila plasman u Ligu šampiona, a kada kažemo da će leto biti neobično za srpskog šampiona, mislimo na to da će navijači Crvene zvezde morati da na prvi evropski nastup njihovog tima u sledećoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sezoni čekaju sve do 19. ili 20. septembra, kada će se igrati mečevi prvog kola grupne faze Lige šampiona.

Do tada će preostala četiri srpska kluba već imati u nogama nekoliko mečeva u kvalifikacijama za evropska takmičenja i nadamo se da će što više njih izboriti plasman u grupne faze - od Lige šampiona, preko Lige Evrope, do Lige konferencija i da će naredna evropska jesen biti spektakularnija nego ikad za srpske predstavnike.

Njeni navijači će i na žreb morati dosta da čekaju, sve do 31. avgusta, kada će se izvlačiti grupe za Ligu šampiona. I ako to uporedimo, na primer, sa letom 2017. godine kada je počeo Zvezdin veliki uspon, razlika je neverovatna, jer su tada crveno-beli pod vođstvom Vladana Milojevića startovali u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, i to još krajem juna protiv malteške Florijane!

Takvi mečevi su sada za Zvezdu prošlost, srpski šampion je dobio priliku da se odmah takmiči sa najboljim evropskim ekipama i tu priliku valja iskoristiti na najbolji mogući način, kako bi ovakva situacija za prvaka naše zemlje, ko god to bio, postala redovna, iz godine u godinu.

Prve projekcije žreba za Ligu šampiona su se već pojavile, za sada je Crvena zvezda u četvrtom šeširu, ali i ''na ivici'' da se prebaci i u treći šešir, ukoliko na primer Lajpcig do kraja sezone u nemačkoj Bundesligi padne ispod četvrtog mesta i tu poziciju zauzme neki od klubova sa znatno manjim koeficijentom, poput Frajburga ili Majnca.

Za sada bi to izgledalo otprilike ovako:

Prvi šešir: PSŽ, Barselona, Dortmund, Benfika, Napoli, Arsenal, pobednik Lige šampiona, pobednik Lige Evrope.

Drugi šešir: Mančester siti, Bajern, Real, Mančster junajted, Roma, Ajaks, Atletiko, Lajpcig

Treći šešir: Porto, Šahtjor, Salcburg, Dinamo Zagreb, Rendžers, Fejenord, Milan, Lacio.

Četvrti šešir: Crvena zvezda, Jang bojs, Sosijedad, Marsej, Galatasaraj, Seltik, Njukasl, Union Berlin.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska odbojkašica Katarina Lazović
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.