POSLE 12 GODINA RENDŽERS U LIGI ŠAMPIONA: Kopenhagen se odbranio u Turskoj, Dinamo prošao posle produžetka

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2022, 23:22

POSLE 12 GODINA RENDŽERS U LIGI ŠAMPIONA: Kopenhagen se odbranio u Turskoj, Dinamo prošao posle produžetka

Policajci slavili u Ajndhovenu.

Fubdaleri Glazgov Rendžersa savladali su večeras u Aindohovenu PSV i posle remija 2:2 na Ajbroksu pre nedelju dana, posle 12 godina izborili igranje u Ligi šampiona. Kopenhagen je u Turskoj uspeo da odbrasni 2:1 iz prvog meča protiv Trabzona i takođe će igrati u elitnom takmičenju.

Uspeo je Rendžers da izdrži sve nalete domaćina u Ajndhovenu, mada nije bio u podređenom položaju i dođe do trijumfa vrednog LIge >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šampiomna. Tim Đovanija van Bronkhorsta uspeo je da se odbrani od nekoliko odličnih prilika domaćina u prvom poluvrmeenu koje su propustili De Jong, Gakpo i Sangare, da bi u nastavku matirali holandski tim. U 55. minutu je orens zatresao prečku PSV-a i bilo je jasno da Rendžers može do gola, a to se i dogodilo pet minuta kasnije kada je poigravanje Ramalja i golmana Beniteza iskoristio TIlman, asistirao Čolaku kojem nije bilo teško da pogodi za vođstvo od 1:0. Do kraja je PSV imao još par prilika, ali je odbrana gostiju bila na visini zadatka i Rendžers se zasluženo plasirao u Ligu šampiona, dok će PSV igrati u Ligi Evrope.

Na obali Crnog mora Kopenhagen se odlučio da brani 2:1 iz prvog meča u Danskoj i uspeo je u tome. Trabzon je napadao u talasima, propuštao prilike dok je Kopenhagen tek u par navrata probao da zapreti. Đanini je propustio veliku priliku u 7. minutu, ali je Rajan odlično odbranio njegov udarac. U nastavku su šanse propustili Bakasetas i Kornelijus pa će Trabzon morati da se zadovolji igranjem u Ligi Evrope.

PLEJ- OF KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA

Dinamo Zagreb - Bodo Glimt 2:1 (2:0), prvi meč 0:1

PSV - Glazgov Rendžers 0:1 (0:0), prvi meč 2:2

Trabzon - Kopenhagen 0:0 (0:0), prvi meč 1:2

Sponzor vesti Lige šampiona – sportska kladionica Meridian
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.