PLEJ OF ZA LIGU ŠAMPIONA: Zvezdin dželat sa nulom ide u Bern, Manćini doneo nadu Panati, Galatasaraj na korak od grupne faze

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2023, 23:06

PLEJ OF ZA LIGU ŠAMPIONA: Zvezdin dželat sa nulom ide u Bern, Manćini doneo nadu Panati, Galatasaraj na korak od grupne faze

Biće uzbudljivo u revanšima.

Fudbaleri Makabi Haife i Jang Bojsa odigrali su nerešeno (0:0), Galatasaraj je savladao Molde u gostima (3:2), dok je Braga slavila protiv Panatinaikos (2:1) u prvim mečevima plej-ofa za Ligu šampiona.

Ekipa Makabija iz Haife, koju dobro poznaju navijači Crvene zvezde, pošto su prošle godine upravo oni sprečili tim Dejana Stankovića da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona, će imati težak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zadatak da ponovi takav uspeh.

Oni će posle meča bez golova protiv Jang Bojsa, morati da traže pobedu na revanšu u Bernu.

Najzanimljiviji susret gledali smo u Moldeu, gde je domaćin do prednosti stigao u osmom minutu. Elingen je bio najviši posle kornera i glavom savladao Musleru.

Favorizovani Turci su rezultat preokrenuli već do kraja prvog dela igre. Serhio Oliveira je u 25. minutu dobio slobodan udarac sa nekih 25 metara, njegov udarac je zakačio nekoga od igrača Moldea u živom zidu i prevario Karlstroma.

Mauro Ikardi je pet minuta kasnije promenio rezultat na semaforu. Bivši igrač Intera i Pari Sen Žermena je iskoristio odličan pas Akguna i volej udarcem zakucao loptu u mrežu.

U 57. minutu je bilo 2:2, Kristofer Haugen je krunisao odličnu akciju Norvežana i kao i Ikardi, volejom postigao pogodak. Kada se činilo da ćemo sa remijem otići na revanš u Tursku. U sudijskoj nadoknadi je Midsjo doneo pobedu Galatasaraju. Najzaslužniji za ovaj pogodak bio je Mauro Ikardi koji je umakao odbrani Moldea i kao na tacni poslužio Norvežanina.

Fudbaleri Brage sa minimalnom prednošču idu na gostovanje Panatinaikosu. Do vođstva su stigli u 51. minutu kada je Abel Ruiz pogodio sa ivice kaznenog prostora. Drugi pogodak je bilo delo Alvara Đala, on je zatresao mrežu 16 minuta pre kraja. Gol nade za Panatinaikos je postigao Manćini u 95. minutu meča.

Revanš utakmice igraju se za šest dana.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, PLEJ-OF, PRVI MEČEVI

Utorak

Rakov - Kopenhagen 0:1 (0:1)

Rendžers - PSV 2:2 (1:0)

Antverpen - AEK Atina 1:0 (1:0)

Sreda

Braga - Panatinaikos 2:1 (0:0)

Makabi Haifa - Jang Bojs 0:0

Molde - Galatasaraj 2:3 (1:2)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.