PL: Dva velika derbija mogu da reše mnogo toga u borbi za Ligu šampiona (NAJAVA)

Izvor: Sportske.net, 24.Feb.2018, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PL: Dva velika derbija mogu da reše mnogo toga u borbi za Ligu šampiona (NAJAVA)

Kako će izgledati vrh tabele posle velikih derbija u 28. kolu Premijeršipa?

Premijer liga se vraća danas posle pune dve nedelje pauze. U predstojećem, 28. kolu čekaju nas dva derbija, ali će se jedan od njih igrati tek narednog vikenda. Mančester junajted dočekuje Čelsi u nedelju, što će možda biti prilika Liverpulu da se dokopa druge pozicije. Lider Mančester siti tek 1. marta ide u goste Arsenalu. Taj meč je odložen jer isti ovi rivali sutra igraju finale >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Liga kupa.

Krenimo redom. Kolo u subotu otvaraju Lester i Stouk. "Lisice" su u gornjem delu tabele, ne mogu do Evrope, ali teško da mogu i dole, dok je Stouk pretposlednji na tabeli, dva boda od sigurne zone. U Lesteru će utakmicu verovatno početi Rijad Marez, dok Stouk ima problema sa povredama Krauča i Flečera, čiji je nastup neizvestan. Sve osim pobede Lestera ovde bi bilo iznenađenje.

Bornmut i Njukasl su trenutno u dobroj formi i pobegli su iz opasne zone, a sada će u direktnom obračunu videti čija forma je bolja. Bornmut je doduše u prošlom kolu neočekivano izgubio od Hadersfilda, ali je i dalje 10. na tabeli, sa tri boda više od "svraka", koje su u poslednjoj prvenstvenoj utakmici pobedile Mančester junajted 1:0.

Pravi derbi začelja igra se, međutim, na Ameksu, gde Brajton dočekuje Svonsi. Domaćin ima bod više od gostiju, koji su u boljoj formi. Brajton je prvi meč dobio u gostima 1:0, ali "laboudovi" su stvarno druga ekipa pod Karvalhalom i trenutno su u seriji od 10 mečeva bez poraza u svim takmičenjima, od čega pet u prvenstvu. Treba ovde očekivati još jedan tvrd meč, ali će Svonsi ovog puta verovatno uspeti da postigne gol.

Duel Barnlija i Sautemptona bi takođe trebalo da bude zanimljiv. Pomalo neverovatno zvuči podatak da su "klareti" i dalje na sedmom mestu, iako su poslednju prvenstvenu pobedu ostvarili još u prvoj polovini decembra, odnosno pre punih 10 kola. Sautempton je značajno podigao formu, kao i većina timova koji se bore za opstanak. Trenutno je u opasnoj zoni sa bodom manje od Hadersfilda, ali i mnogo boljom formom od Barnlija. Liverpul je apsolutni favorit protiv Vest Hema na Enfildu, a pobeda mu je neophodna u ovom meču, jer bi eventualnim trijumfom Čelsija izbio na drugo mesto, ali i zadržao prednost od boda nad aktuelnim šampionom. Treba reći i da Totenhem nije van konkurencije za četvrto mesto, a ima i relativno lakši raspored, tako da Liverpul ne sme sebi da dozvoli da uspori.

"Fenjeraš" VBA je u seriji od tri uzastopna poraza i ima pet bodova manje od pretposlednjeg Stouka. Idealnu priliku da prekine crni niz ima protiv Hadersfilda. Kako pišu engleski mediji, sve osim pobede za Vest Brom značilo bi "pedalu" za njegovog trenera Alana Pardjua. Dan zatvaraju Votford i Everton. "Karamele" bi pobedom mogle da se popnu i na sedmo mesto, na kome su završile prošlu sezonu, ali to neće biti lako jer je Everton ove sezone ostvario samo jednu pobedu u gostima. To znači da bi Havi Garsija mogao da zabeleži svoju drugu pobedu od kada je krajem januara preuzeo "stršljenove", a tim bi sa ta tri boda mogao i u gornji deo tabele.

Nedelju otvaraju Kristal palas i Totenhem. "Orlovi" su pali u formi, nemaju pobedu već četiri meča i ovaj duel im stvarno dolazi u nezgodnom trenutku. "Pevci" su peti na tabeli, sa bodom manje od Čelsija i ovakve mečeve prosto moraju da dobijaju ako hoće da se izbore za jedno od prva četiri mesta.

Derbi kola igraju Mančester junajted i Čelsi. Ishod ovog duela u velikoj meri može da utiče na borbu za tri pozicije od drugog do četvrtog mesta, pošto je sada razlike između "đavola" na drugom i Totenhema na petom mestu samo četiri boda. Murinjo ima sjajan učinak kada kao domaćin igra velike mečeve, ali je Čelsi protiv Barselone pružio jednu od najboljih partija u poslednje vreme. Junajted ima mnogo opcija u napadu, ali ako Čelsi bude igrao kao u utorak, itekako će imati čemu da se nada. Ovih dana se pre utakmice najviše pričalo o odnosu Murinja i Pogbe, odnosno budućnosti Francuza u klubu. A čak i ako na terenu ne budemo gledali uzbuđenja, pored terena će sigurno biti zanimljivo zbog čarki na relaciji Murinjo-Konte.

Mančester siti i Arsenal igraju tek u četvrtak, ali u nedelju na Vembliju se bore za prvi trofej u sezoni. Siti apsolutno dominira Premijer ligom, ali je prošle nedelje ispao od Vigana u osmini finala FA Kupa i sada će imati dodatni razlog da se iskupi. Činjenica je da se Arsenal poboljšao u napadu, činjenica je da zna da igra ova finala, ali je činjenica i da ostale linije tima ne funkcionišu tako dobro, kao i da Siti ima itekako čime da maltretira "tobdžije".

Parovi 28. kola Premijer lige:

Subota (utakmice počinju u 16, osim ako nije naglašeno):

Lester - Stouk (13.30)

Bornmut - Njukasl

Brajton - Svonsi

Barnli - Sautempton

Liverpul - Vest Hem

VBA - Hadersfild

Votford - Everton (18.30)

Nedelja:

Kristal palas - Totenhem (13.00)

Mančester junajted - Čelsi (15.05)

Četvrtak, 1. mart:

Arsenal - Mančester siti (20.45)

Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Liverpule, da se nisi usudio...

Izvor: MozzartSport.com, 24.Feb.2018

Ono pravo u Premijer ligi ovog vikenda rezervisano je za nedelju, kada se susreću Mančester Junajted i Čelsi, ali to ne znači da danas ne možete staviti i poneki meč na tiket. Bornmut je u minula dva meseca bio veoma siguran na svom Vitaliti stadionu, na kojem je ne tako davno pao i Arsenal. No,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.