Izvor: MozzartSport.com, 16.Jun.2020, 22:25

Ovu igricu su 30 puta obrnuli, dajte nešto teže (VIDEO)

Bajern od večeras fokusiran samo na Ligu šampiona...

Proslava će biti upriličena za četiri dana, biće fešta na Alijanc areni i podizanje „salatare“, ali Bajern je zapravo večeras završio posao. Tačka na igricu zvanu Bundesliga. Dajte sad nešto teže.

Pobedom u Vremenu protiv davljenika Verdera (1:0) četa Hansija Flika overila je osmu vezanu titulu za nemačkog giganta, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 30. jubilarnu u istoriji kluba. Bajern tako postaje tek treći tim u TOP 5 liga Evrope sa 30+ titula. U tom su društvu samo su još Juventus (35) i Real Madrid (33), a zanimljivo da će Bavarci 4. jula pojuriti i jubilarni DFB kup, pošto su ih dosad osvojili 19.

Sa večerašnjom titulom Bajern je došao do brojke od ukupno 62 domaća trofeja i to ga bez sumnje svrstava u najuži krug najvećih klubova sveta.

Klub iz Minhena bio je apsolutni favorit za titulu i ove godine, s te strane gledano nema mesta nekoj velikoj euforiji, međutim ne treba zaboraviti da je malo puta u poslednjoj deceniji Bajern bio u tako teškoj situaciji kao tokom jeseni 2019, kada je u jednom momentu bio tek sedmi na tabeli. Nije imao igru, vezivao po nekoliko utakmica bez pobede i neskriveno tragao za novim trenerom. Odluka je pala da Nika Kovača zameni Hansi Flik. Prvo privremeno, a onda i za stalno. I bio je to pravi pravcati bingo!

Her Flik nije samo stabilizovao tim, doterao formu i vratio Bajernovom prepoznatljiv stil, već je iz pepela podigao Tomasa Milera. Do te mere da je ovaj postao prvi asistent Evrope (24 nameštena gola) i ključni igrač uz Roberta Levandovskog.

U 2020. godini Bajern Minhen samo jednom nije pobedio (0:0 sa RB Lajpcigom) i retki su oni timovi koji se mogu podičiti da su izgubili s jednim golom razlike. Zapravo, možete ih izborjati na prste jedne ruke. Ova večeras bila je 14. pobeda u nizu...

Na večerašnju utakmicu ne treba posebno trošiti reči. Verder je dao svoj maksimum. To nije bilo dovoljno za Bajernovih 50-60 odsto. Momci Florijana Kofelta bodove spasa moraće da potraže u poslednje dve runde. Mada su u poslednjih desetak minuta bili opasno pritisli, pošto je Alfonso Dejvis zbog drugog žutog kartona isključen. Manuel Nojer u nekoliko navrata čudesno je intervenisao i praktično Pre svega protiv direktnog konkurenta Majnca.

Utakmicu je rešio - ako bi drugi - Robert Levandovski. Na divan pas Džeroma Boatenga i smiraj prvog dela reagovao je majstorski i pogodio mrežu nemoćnog Pavlenke.

Hansiju Fliku sve čestitke za buđenje uspavanog diva, pamtiće se i osma u nizu i 30. jubilarna. Verovatno i 20. DFB kup. Ali zna se šta je Bajernova tiha patnja i šta donosi status legende u takvom klubu - evropska kruna. Čekaju je u Minhenu kao ozebli sunce već sedam godina. Ko će pobrojati sva ta silna polufinala sa Gvardiolom i Ančelotijem... I baš su pre neki dan pedantni statističari izračunali kako je Flik po svim parametrima bolji od obojice. Govorimo o statistici, razume se.

Da bi zaista mogao da kaže za sebe da je uradio više od Pepa i Karleta morao bi da prvo uđe u finale Lige šampiona, pa i da uzme „ušatog“.

Bajern je po mnogima najveći favorit da se ove sezone konačno popne na tron. Po šesti put u istoriji. Robert Levandovski igra u životnoj formi (računajući i večerašnji postigao je 46 golova), smeši mu se Zlatna kopačka - ko zna, možda i Zlatna lopta ako Bajern postane prvak Evrope - Miler nije onaj stari, kako mnogi vole da kažu - ne, još je bolji, korisniji za tim; Serž Gnabri potpuno je sazreo, Kimih izrastao u velikog vođu, Koman se vraća posle povrede (ko zna koje po redu), zadnja linija sa Dejvisom i Pavarom kao bekovima opasnija je od mnogih navala...

Ostaje samo pitanje kako će duga pauza uticati na Bajern, jer Bundesliga ulazi u samu završnicu, a Liga šampiona biće nastavljena tek u avgustu.

Deluje ipak da su spremni. Kako sada stvari stoje, definitivno su spremni.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.