Ovo nikad nije bilo: Nekad završavali, sad počinju sezonu

Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2017, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo nikad nije bilo: Nekad završavali, sad počinju sezonu

Po čemu je 11. jul poseban za Partizan...

Došlo vreme da se ka Ligi šampiona krene.

Partizanovi fudbaleri završili su pripremni period, ostavili iza sebe Zlatibor i Moravske Toplice i sad gledaju pravo u - Budućnost. Utakmicom protiv Podgoričana (utorak, 20.45 RTS 1, TV Arenasport 1) počinju novi ciklus, koji se od svih dosadašnjih razlikuje makar po jednom detalju.

Kad holandski sudija Pol van Bokel prvi put dune u pištaljku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pomeriće istoriju za nekoliko koraka unazad i ostaće zapisano da je meč sa prvakom Crne Gore najraniji početak sezone za crno-bele. Otkad postoje. A u oktobru će napuniti 72 godine.

Parni valjak je prvu utakmicu pod kapom UEFA odigrao 4. septembra 1955. Bila je to prva utakmica u Kupu šampiona generalno (protiv Sportinga u Lisabonu, 3:3), u međuvremenu se, kako se format takmičenja menjao i uvodile kvalifikacije, u sezonu ulazilo u avgustu ili u drugoj polovini jula, ali nikad 11. jula, kao što će biti biti slučaj u utorak.

MOZZART kvote 6416 --->>> Partizan - Budućnost 1 (1,15), X (6,75), 2 (16,00)

Taj datum - 11. jul - ima posebno mesto u srcima Partizanovih navijača. Posebno onih starijih. Iz druge polovine prošlog veka. Naime, 11. jula 1976. godine, u Ljubljani, na čuvenoj utakmici sa Olimpijom, crno-beli su savladali Slovence 1:0 i postali prvaci države posle ravno 11 godina čekanja.

Ostaće upamćeno da je gol legendarnog Nenada Bjekovića na stadionu pod Bežigradom, duboko u sudijskoj nadoknadi, bio dovoljan da se prestigne splitski Hajduk koji je u poslednjem kolu odigrao samo 1:1 sa OFK Beogradom na Staroj Karaburmi. Razlog kasnog završetka tadašnje lige je činjenica da se tokom maja i juna na teritoriji SFRJ 1976. igrao završni turnir Prvenstva Evrope (trofej osvojila Čehoslovačka pogotkom Panenke iz penala), pa je sezona „mirovala“:



Dakle, tom utakmicom u Ljubljani sezona je završena, 41 godinu kasnije na isti dan počinje.

Kako se vremena menjaju...

(FOTO: Star sport)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.