Izvor: MozzartSport.com, 25.Nov.2020, 10:44

Otkud Barsa B u Ligi šampiona?

Bez Pikea, Mesija, De Jonga, Umtitija, Busketsa, Dembelea, Albe i Grizmana, a sa Destom, Mingezom, Firpom, Alenjom, Pjanićem, Trinkaom i Bratvajtom u timu, jasno se pokazalo da je Barselonin osnovni problem u ovoj sezoni zapravo psihološke prirode

Većina navijača Barselone, kada je videla sinoćni sastav svog tima u Kijevu, verovatno je pomislila "Au, šta radi ovaj Kuman...", ali čini se da je iskusni Holanđanin sve dobro prostudirao. Još jednom pokazao da i te kako ima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << osećaj za mlade igrače. Zajedno sa dosadašnjim rezervistima ih je gurnuo u vatru u Ukrajini i napravio pun pogodak. Barselona je delovala sveže, prokrvljeno, bilo je energije i želje da se uništi protivnik, što je u ogromnoj meri nedostajalo onima koji se smatraju nosiocima igre ovog tima.

Kuman je oduševio javnost sa mladim Oskarom Mingezom, momkom koji je iznenada pravo iz drugog tima, a posle godina sazrevanja u omladinskom fudbalu, uskočio u kopačke povređenog Đerara Pikea i pokupio brojne simpatije pristalica Blagugrane. U pitanju je "klinac" koji je posle 13 godina u Barseloni bio spreman da ga put iz La Masije odvede u nekakav nižerazredni fudbal, ali mu se iznenada otvorila velika pozornica. To je zapravo bila velika pravda za Mingeza, s obzirom da se radi o jednom od retkih igrača koji su bukvalno od svog prvog koraka u Barseloni. Poput Seđija Sampera prošao je sve kategorije Barsine škole i konačno došao do prvog tima.

"Mingez može imati dobar kontinuitet. On je mlad momak koji je već duži niz godina u Barseloni. Zna koncepte igre koju želimo da igramo. Mora da se poboljša, ali je ostavio veoma dobar utuisak i za njega je važno da zna da ima naše poverenje", rekao je Ronald Kuman posle meča.

Oskar Mingez je na svom debiju pokazao da ima sve karakteristike da igra u Barseloni. Ispunio je ono malo defanzivnih zadataka, ali i jasno pokazao da kao štoper ume ono što se podrazumeva u katalonskom velikanu, a to je da pokrene akciju iz poslednje linije. Malo ga je "tresla" nervoza u prvom poluvremenu, ali kako su prolazili minuti delovao je sve lepše sa loptom. Na kraju, kao nagrada je stigla i prva asistencija u Ligi šampiona za dvostrukog strelca Martina Bratvajta.

Bez Pikea, Mesija, De Jonga, Umtitija, Busketsa, Dembelea, Albe i Grizmana, a sa Destom, Mingezom, Firpom, Alenjom, Pjanićem, Trinkaom i Bratvajtom u timu, jasno se pokazalo da je Barselonin osnovni problem u ovoj sezoni zapravo psihološke prirode. Nezadovoljstvo Mesija i Grizmana, kao i njihov tihi rat unutar svlačionice, u dobroj meri su uticali na čitavu ekipu, pa se čini da je svima ozbiljno prijao onakav meč na Olimpijskom stadionu.

Mnogi su u Kataloniji skloni da kažu kako je upravo Grizmanovim dolaskom u Barselonu sve krenulo po zlu za ekipu sa Nou Kampa. Rezultati Barselone su postajali sve lošiji, a njegove performanse ispod svih očekivanja. Drugo najskuplje pojačanje Blaugrane (135.000.000 evra) brzo je upalo u neku vrstu depresije. Govorilo se o tome da mu ne odgovara uloga u ekipi, kao i da je kriv Mesi što je okrenuo svlačionicu protiv njega, ali se čini da je najviše kriv on sam. Francuz će ubrzo morati da reši situaciju u svojoj glavi i počne svoj vanserijski kvalitet da pokazuje na terenu. Inače, izlazna vrata Nou Kampa bi uskoro mogla širom da mu se otvore.

Grizman sinoć nije bio starter. Kuman mu je dao odmora i to je urodilo plodom, s obzirom da je postigao četvrti pogodak u Kijevu. Ali to su stvari koje se od njega jednostavno očekuju. Izostavljanjem, prevashodno, Francuza, Mesija i De Jonga, Kuman je napravio jednu kratkotrajnu revoluciju utimu. To je jednim delom bilo iznuđeno, a drugim vrlo svesno. "Barselona A" je dobila predah nakon skromnih partija u dosadašnjem toku sezone, a na sceni je bila "Barselona B" koja je zaigrala bolji fudbal i u velikom stilu overila plasman u osminu finala Lige šampiona.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.