Oterali ga iz Intera, a sad bi mogao u Premijer ligu!

Izvor: Sportske.net, 05.Dec.2017, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oterali ga iz Intera, a sad bi mogao u Premijer ligu!

Fudbaler koji je proglašen za promašenu investiciju ove sezone pruža sjajne partije, koje bi uskoro mogao dobro da unovči.

Prepoznao je poznati "transfer guru" Monći u mladom francuskom fudbaleru Lensa 2012. godine veliki talenat.

Odlučio je da ga dovede u Sevilju, a ovaj je u svojoj debi sezoni u Primeri eksplodirao.

Brojni evropski klubovi su počeli da šalju svoje skaute u Andaluziju, kako bi pratili razvoj Žofrija Kondogbije.

Nakon samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << godina dana na "Sančes Pishuanu", Monako odlučuje da vrati Kondogbiju u Francusku, platili su 20 miliona Sevilji za njegove usluge, a ovaj im je pomogao da se pod palicom Klaudija Ranijerija vrate u Ligu Šampiona posle jedne decenije.

Nakon dve sezone u Monaku, usledio je novi transfer i činilo se novi korak unapred za mladog francuskog fudbalera, Inter ga je potpisao za oko 40 miliona evra.

Ipak, na "Meaci" njegova karijera kreće stranputicom, nakon dve sezone u redovima "Neroazura" proglašen je za promašaj, da bi ga Inter minulog leta poslao na pozajmicu u Valensiju.

Napravio je Francuz dobar potez, kako sada u dresu "Slepih miševa" pruža fenomenalne partije. Hapsio je fudbalere Reala i Barselone u remijima Valensije sa španskim velikanima, protiv "kraljevskog" kluba je čak uspeo i da se upiše u listu strelaca.

Njegove dobre partije nisu prošle neopaženo, pa je tako za njegove usluge sada zainteresovan Totenhem.

Sparsi navodno traže dugoročnu zamenu za Musu Dembelea, kako Belgijancu ugovor sa klubom ističe za 18 meseci, a izbor je pao upravo na Kondogbiju.

Kako prenosi ugledni "Skaj Sports" Totenhem će motriti na njega u narednom periodu, ali teško da će u naredna dva prelazna roka moći da ga potpiše, kako Valensija ima opciju da otkupi njegov ugovor na kraju sezone od Intera, a navodno su se "Slepi miševi" već i dogovorili sa veznim fudbalerom.

U svakom slučaju jasno je da Sparsi imaju puno novca, samo u novi stadion će sve skupa uložiti oko milijardu evra, pa bi tako na adresu Valensije, u slučaju da Španci zaista iskoriste klauzulu, narednog leta mogla ipak da stigne bezobrazna ponuda, pa ne treba isključiti mogućnost da ga Sparsi ipak angažuju pred sledeću sezonu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.