Osveta odbačenog Đavola: Velbek kaznio kiks Valensije i pomogao Arsenalu da konačno pokori Old Traford! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 09.Mar.2015, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osveta odbačenog Đavola: Velbek kaznio kiks Valensije i pomogao Arsenalu da konačno pokori Old Traford! (VIDEO)

Tim iz Londona posle šest godina slavio u Mančesteru i plasirao se u polufinale FA Kupa – 2:1

Na Mundijalu u Brazilu napravio je čudo sa  Holandijom, jednako onom kao kada je predvodio golobradi tim Ajaksa do titule šampiona Evrope 1995.godine. Međutim, trener Mančester junajteda Luji Van Gal ozbiljno se trudi da postane gubitnik godine.

Đavoli odavno nisu konkurentni u trci za naslov >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prvaka u Premijer ligi, a večeras su izbačeni i sa drugog koloseka. I to na najbrutalniji način koji je fudbalska sudbina mogla da im priredi. Arsenal je došao u Mančester, video, i posle šest godina pokorio Old Traford. Da noć pred nama za domaće navijače bude košmarnija potrudio se odbačeni sin Junajteda Deni Velbek koji je postigao pobednosni gol za Arsenal, dovoljan za plasman u polufinale FA Kupa – 2:1.

 Kada je u 61.minutu Dani Velbek iskoristio očajan povratni pas Antonija Valensije nije bilo navijača Junajteda koji se nije setio kako je mladi napadač tog avgusta 2014.godine bukvalno oteran u London. Osveta odbačenog sina je stigla vrlo brzo – devet meseci kasnije.

Biće pod velikim pritiskom Holanđanin na klupi Junajteda Lui Van Gal narednih dana. U najavi meča sa Arsenalom pričao je kako bi osvajanje FA Kupa označilo uspešnu sezonu...Međutim, iskusni stručnjak uspeo je samo da upropasti jednu lepu tradiciju i oprosti se od vrednog trofeja već u četvrtfinalu najstarijeg fudbalskog kupa na svetu. Elem, Arsenal je poslednjih put oborio na obe plećke velikog rivala sada već davnog 1.maja 2011.godine. Ali lepršavi tim iz Londona večeras kao da je osetio da ima veliku šansu.

 Pre Velbekovog sjaja ulogu junaka u timu Arsena Vengera imao je Čembrlen. Sjajno je u 25.minutu promešao odbranu Đavola, prošao nekoliko igrača, a onda kao na tacni poslužio Monreala. Egzekucija je bila neminovna – 0:1. Odgovor Vejna Runija stigao je brzo, pucalo je pred oba gol u prvom poluvremenu, Di Marija je promašio zicer...

Ali posle vatrometnog prvog usledilo je italijansko drugo poluvreme. I jedni i drugi su čekali grešku rivala na italijanski način. Popustili su nervi Antonija Valensije, koji je odigrao kratku loptu ka De Hei a sve je to kao najbolji kobac pratio Deni Velbek, presekao loptu, a zatim je lagano sproveo u mrežu. Tek kada im je voda došla do grla igrači Junajteda su počeli da napadaju. Ozbiljno su pretili i Runi i Felaini, ali ambicije Junajteda sasekao je crveni karton Anhela Di Marija zbog simuliranja.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.