Orlando Kolmen karijeru nastavlja na Novom Zelandu

Izvor: KGsport.info, 03.Apr.2018, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orlando Kolmen karijeru nastavlja na Novom Zelandu

Orlando Kolmen odigraće još samo jednu utakmicu u dresu Radničkog, nakon čega se seli na Novi Zeland, u redove nekadašnjeg šampiona ove zemlje Sautlend Šarksa. Sjajni Amerkinac je ove sezone bio jedan od najzapaženijih igrača ne samo u kragujevačkom timu, već i u kompletnoj Košarkaškoj ligi Srbije.

Kolmen je u dresu Radničkog odigrao petnaest utakmica na kojima je u proseku beležio 22,5 poena, 7,5 skokova i 3,9 uspešnih dodavanja po meču. Ostaće upamćene njegove >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << odlične partije u mečevima sa Dinamikom (32 poena, indeks 44), zemunskom Mladošću (31 poen, indeks 33) i ekipom Zlatibora u Čajetini (29 poena, indeks 34).
Pored košgeterskog učinka, Kragujevčane je Kolmen oduševljavao atraktivnim potezima, nebeskim skokovima, borbenošću, ali i svojom ličnošću, budući da je uvek izlazio u susret svojim fanovima, koji su želeli da se slikaju ili pozdrave sa njim. Učtiv i skroman privatno, a temperamentan na terenu, Kolmen se definitivno nije uklapao u stereotipe o američkim igračima na ovim prostorima.
Orlandova nova destinacija biće Novi Zeland, odnosno nekadašnji šampion ove zemlje Sautlend Šarks. Biće to novi izazov za ovog, sada već slobodno možemo reći, „košarkaškog globtrotera“, koji je karijeru počeo u NCAA ligi, a zatim igrao u Kanadi i Meksiku, pre nego što je postao član kragujevačkog Radničkog.
Sudeći po izjavi koju je dao klupskom sajtu, Orlandu će boravak u srcu Šumadije ostati u prijatnom sećanju.
– Ova sezona je bila sjajna, iskreno. To mislim zato što smo postajali sve bolji kao tim, od prvog dana kada sam stigao u Kragujevac, pa do danas. Trener Kusmuk je od početka bio siguran u ono što radi i nemerljivo je doprineo da, iznad svega, ostanemo zajedno i pozitivni. Da smo imali više utakmica u sezoni, uveren sam da bismo definitivno izborili prolaz dalje, Superligu Srbije. Što se tiče mog tima, pamtiću ga kao grupu momaka koja bez obzira da li je u padu ili usponu, nastavlja dalje zajedno, kao sve jači kolektiv. Pamtiću svakako i navijače. I kad nam nije išlo bili su uz nas, ostali su uz ekipu do kraja. To se ne zaboravlja. A kada je reč o Kragujevčanima, uvek su nekako bili ljubazni prema meni, gde god da sam se nalazio. Bilo mi je izuzetno prijatno ovde, Kragujevac je zaista neverovatan grad. – poručio je Kolmen.
Oproštajnu utakmicu za KKK Radnički Orlando Kolmen odigraće u subotu, 7. aprila, protiv Sloge u Kraljevu.
BEADER KAO KOBI BRAJANT
Orlando je za klupski sajt otkrio koliko je zapravo bila dobra, drugarska atmosfera među igračima Radničkog ove sezone. Amerikanac je priznao da je svakog od svojih saigrača „krstio“ nadimkom, a jedan od najzanimljivijih nadenuo je Petru Beaderu.
– Svako od mojih kolega iz ekipe, i na terenu i van njega, bio je onaj pravi. Bilo je uspona i padova, ali svaka nevolja pomaže nam da izgradimo karakter, i kao individualci, i kao tim. Toliko smo odmakli sa pozitivnom energijom da čak imam i po nadimak za svakog od njih. Na primer, Petar Beader je „Bela Mamba“. Uvek je bio tu kad je trebalo nešto ključno da se odigra, čime me je podsećao na Kobija Brajanta – to je taj mentalitet „Mambe“! Nedostajeće mi ovi momci… – iskren je Amerikanac.
Foto: Zoran Đorđević/kkkradnicki.com
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.