Izvor: MozzartSport.com, 19.Apr.2021, 19:43

Olimpijakos otkinuo bodove Jugu, Pro Reko odigrao za Marselj

Dušan Mandić dva puta zatresao mrežu Špandaua

Pgrupna faza Lige šampiona privodi se kraju, a prvog dana trećeg turnira Pro Reko je potvrdio da je neprikosnoven u Grupi A. Slavni italijanski tim je sačuvao oreol neporaženosti i učinio ustupak francuskom Marselju. Na turniru u Rimu Pro Reko je imao dostojnog rivala, pružio mu je Špandau jak otpor, ali nije mogao do senzacije – 10:7

Pregazio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je Pro Reko nemačkog predstavnika kada su prvi put odmeravali snage, očekivalo se da će još jednom lako izaći na kraj sa Špandauom i pre poslednje deonice završiti posao, ali to ovoga puta nije bio slučaj. Morali su Dušan Mandić i drugovi da zapnu u četvrtom kvartalu i dodaju gas kako bi slomili Špandau.

Reprezentativac Srbije još jednom je igrao bitnu ulogu u trijumfu. Postigao je Dušan Mandić dva gola i uz Nikola Figarija bio najefikasniji igrač Pro Reka. Kod Špandaua su se istakli Nikola Dedović i Janek Čiru, a pobeda Italijana najviše je obradovala Marselj. Francuski klub će sa Špandauom voditi bitku za plasman na završni turnir, koji će se ove godine, ali i naredne dve organizovati u Beogradu. Marselj će večeras od 20.15 igrati protiv Ortiđe i pobedom bi napravio krupan korak ka prolasku dalje.

Potonuo je Pro Reko u drugom delu sezone, a dodatno ga je dotukao poraz od radničkog iz Kragujevca u finalu Jadranske lige. Da ne funkcioniše sve u najboljem redu u sastavu Vjekoslava Kobešćaka videlo se protiv Olimpijakosa. Bio je Jug na pragu trećeg poraza u grupnoj fazi Lige šampiona, ali je uspeo da se iščupa i osvoji bod – 11:11

Olimpijakos je ključnu razliku napravio u drugoj deonici posle slabijeg starta, ali kapital od dva gola nije uspeo da sačuva u četvrtom kvartalu. Dubrovački Jug je na tri minuta do kraja čak uspeo i da preokrene rezultat golom Lorena Fatovića, ali je Stilijanos Argiropulos u završnici poravnao rezultat na semaforu.

Konstantinos Genidiunas je predvodio listu strelaca kod Olimpijakosa sa pet golova, a kod Dubrovčana je najefikasniji bio Danil Merkulov sa četiri gola.

LIGA ŠAMPIONA - 8. KOLO

Ponedeljak

Špandau - Pro Reko 7:10

Jug - Olimpijakos 11:11

20.15: Ortiđa - Marselj

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.