Izvor: MozzartSport.com, 19.Maj.2021, 09:05

Odluka o finalisti pada u majstorici: Šabac u Kragujevcu traži novi brejk

Novi Beograd čeka izazivača

Kucnuo je čas da se knjiga svede na dva slova. Popravnog za šampiona Jadranske lige, odnosno aktuelnog prvaka Srbije više nema. Bazen u Kragujevcu od 20.30 postaje gladijatorska arena, a neko će se poslednji put ove sezone okupati ili bolje rečeno šampionske ambicije će mu potonuti dva metra ispod površine vode.

Jedno mesto u velikom finalu ostalo je upražnjeno, a popuniće ga Radnički ili Šabac, i izaći na megdan Novom Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koji je u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije seriju protiv Crvene zvezde presekao posle dve utakmice (12:6, 12:11).

Staje sezona u jedan meč za šabačke Delfine i Kragujevčane. Prolazak Radničkog označio bi kraj dvogodišnje vladavine Šapčana, koja je potrajala usled pandemije virusa korona i prekida prvenstva minule godine, ali bi, takođe, Srbija dobila novog šampiona. Novi Beograd je ušao u istorijsko finale, a od osamostaljenja Srbije niko osim Partizana i Crvene zvezde do Šapca 2019. godine nije krunisan u vladara domaće vaterpolo scene. Radnički iz Kragujevca je tri puta okušao sreću u finalu, svaki put su Kragujevčani iz bazena izlazili pognute glave.

Zadesile su Kragujevčane brojne poteškoće, krenuli su praktično od nule, iz beton lige, i za kratak vremenski period se vinuli do visina kojima se malo ko nadao. Regionalni šampion želi da kruniše fantastičnu sezonu i ispuni primarni cilj, ali Šapčani se neće lako odreći krune.

Imao je šampion priliku da na svom plivalištu završi posao posle napravljenog brejka u Kragujevcu, ali su izabranici Uroša Stevanovića agresivnom odbranom u revanšu “udavili” Delfine. Uloge su se obrnule, slika se promenila i dobijena je majstorica. Radnički je ponovo u prednosti, jer u svojoj kući odlučuje o sudbini.

Pretplatili su se Šabac i Radnički na neizvesne međusobne duele i dramatične završnice istih, a iako poseduju igrače sa internacionalnim iskustvom i zavidnim napadačkim repertoarom, golmani su bili ti koji su se proslavili, pogotovu u utakmici odigranoj u gradu kraj Save. Lazar Dobožanov iz Radničkog i Radoslav Filipović iz Šapca bili su centralne figure drugog meča, a i dalje se čeka šuterska rapsodija. Pre svih Strahinje Rašovića sa jedne i Ognjena Stojanovića sa druge strane.

Nisu briljirali ni Radnički, ni Šabac u polufinalnoj seriji. Delimično im je pritisak vezao ruke, dalo se to primetiti u situacijama sa igračem više. Nisu uspevali da ih materijalizuju. Šapčani su tri puta iz 11 pokušaja u drugom meču iskoristii brojčanu prednost, dok je Radnički postigao gol manje iz sedam takvih situacija.

Sastav Anta Vasovića je propustio prvu meč-loptu, pa će težim i zaobilaznim putem morati do finala. A, on vodi iz Šumadije. Neophodno će biti Šapčanima da ponove izdanje iz prvog meča kada su startovali serijom 3:0, ali i da se uz Srđana Vuksanovića i Ognjena Stojanovića aktivira Savo Ćetković, koji je potonuo, utopio se u sivilo i u potpunosti nestao u revanšu.

Posle poraza na startu polufinalne serije (8:7), Kragujevčani pojačali intenzitet odbrane i zatvorili prilaze golu, što je urodilo plodom u Šapcu (8:5). Uz trostrukog strelca Marka Radulovića najistaknutiji pojedinac bio je golman Lazar Dobožanov.

“U meč u Šapcu smo ušli sa mnogo drugačijim pristupom. Znali smo da će biti jako teško da pobedimo, pogotovo na njihovom bazenu, ali smo uspeli da zadržimo koncentraciju od početka do kraja i zasluženo dođemo do trijumfa. Uz pristup, ključ pobede bila je dobra odbrana iz koje se izrodio i bolji napad. Odigrali smo mnogo čvršće i agresivnije nego u Kragujevcu”, rekao je Lazar Dobožanov za klupski sajt.

U utakmici iz kategorije win or go home presudni će biti psihološki akcenat i koncentracija u zavšnicama kacija.

“Ova utakmica neće biti ništa lakša, možda čak i teža. Moramo da se fokusiramo na našu igru i ispravimo greške kojih je bilo i u drugom meču. Psihološki aspekt će biti jako bitan i sigurno je da će na kraju odlučiti veća želja. Ako uđemo u meč dobro skoncentrisani, mislim da pobeda neće izostati”, zaključio je golman Kragujevčana.

SUPERLIGA SRBIJE - POLUFINALE (MAJSTORICA)

Sreda

20.30: Radnički Kragujevac - Šabac /prvi meč 7:8, drugi meč 8:5/

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona,   Kragujevac

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.