Izvor: Radio 021, 09.Dec.2019, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaška Liga šampiona stiže u Novi Sad, Voša dočekuje Fridrihshafen

Posle tri sezone pauze, odbojkaška Liga šampiona ponovo će se igrati u Novom Sadu, pošto će prvotimci Vojvodine u utorak, 10. decembra, ugostiti ekipu VfB Fridrihshafena.

Prvotimci Vojvodine NS seme su prvi meč u okviru grupe E odigrali u Poljskoj, protiv Zakse, gde su poraženi. Sada ih očekuje premijera u Ligi šampiona pred domaćom publikom, a šampion Srbije dočekaće nemački Fridrihshafen. U redovima crveno-belih optimistični su pred ovaj susret i veruju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da, uz podršku sa tribina, mogu da dođu do prve pobede u ovom takmičenju.

"Fridrihshafen ima dugu tradiciju igranja u Ligi šampiona. Već dugo su u vrhu nemačkog šampiona, osvajaju i trofeje, a najviše se za njih bore sa Berlinom. Pred nama je ekipa sastavljena od stranaca i domaćih, to je ono što je njihov kvalitet. Ne dovode možda jako poznate igrače, ali su uvek skladno ukomponovani i iskusni. Znaju da se nadigravaju, ali imaju i svojih slabosti. Očekujem da u Novom Sadu odigramo dobro protiv njih, da napadnemo svim raspoložovim sredstvima. Nadam se da ćemo svi uživati u lepoj odbojkaškoj predstavi. Ovom prilikom pozivam i navijače da nas podrže u što većem broju, da zajedno koračamo kroz Ligu šampiona", poručuje pred meč sportski direktor Vojvodine Slobodan Boškan.

Šef stručnog štaba crveno-belih Siniša Gavrančić veruje da će njegov tim doći do prve pobede u grupnoj fazi takmičenja.

"Fridrihshafen je trenutno drugi u nemačkoj ligi. Ima devet stranaca, dobru i iskusnu ekipu. Imamo dosta podataka o njima, možemo se dobro pripremiti i verujemo da možemo parirati, boriti se i ostvariti prvu pobedu", navodi on.

Sličnog stava je i bloker Nemanja Mašulović, koji poručuje da je nemački tim dobar protivnik, ali da je i Fridrihshafen doživeo poraz u prvom kolu, baš kao i Voša.

"I oni i mi želimo pobedu. Mislim da su naša šansa upravo mečevi koji dolaze. Mnogo bi nam značilo da ostvarimo trijumf, a verujem da to možemo, uz maksimalnu angažovanost, borbenost, motiv i kvalitet. Uvek nam je podrška naših navijača vetar u leđa, to nam pomaže i zato sve naše fanove i poklonike odbojke zovem da ispune tribine i da zajedno dođemo do cilja", zaključuje Mašulović.

Utakmica se igra u utorak, na Spensu, sa početkom u 18 časova, a ulaz u Veliku salu Spensa biće besplatan.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.