Odbojkaši Vojvodine protiv Šomona za plasman u Ligu šampiona

Izvor: Radio 021, 06.Nov.2018, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Vojvodine protiv Šomona za plasman u Ligu šampiona

Odbojkaši Vojvodine odigraće sutra, 7. novembra, u Remsu, prvi meč protiv Šomona u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Nakon što su uspešno premostili zagrebačku Mladost i bugarski Burgas, pred Novosađanima je ostala poslednja, ali ujedno i najteža prepreka za plasman među najbolje u Evropi.

Francuski Šomon učestvovao je prošle godine u Ligi šampiona, ostvario je nekoliko pobeda, a prema rečima trenera "crveno-belih" Duška Nikolića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koji je jednu sezonu proveo u ovom klubu, tim ima ozbiljan budžet, a čini ga legija stranaca.

"Ne bih o tome ko  je favorit, priznajem samo teren. Ko bude bolji on će proći dalje. Od ekipe, kao i uvek, tražim maksimalno zalaganje i ogromnu želju, to je ono što nam treba ukoliko želimo da iz ovog duela izađemo kao definitivni pobednici. Kada igrate revanš kod kuće to svakako donosi prednost, ali morate biti na ozbiljno visokom nivou da biste to iskoristili. U Šomonu postoje dve hale, koje ne ispunjavaju uslove, pa je naš protivnik prinuđen da igra u Remsu. Ali, oni su navikli, jer su igrali već dosta evropskih mečeva tamo. Jedino što u Remsu nemaju tako vatrenu atmosferu kao kod kuće", poručuje Nikolić.

Srednji bloker Mirko Radević igrao je tri sezone u francuskoj ligi, pa dobro poznaje tamošnje prilike. Kako kaže, u Francusku odlaze puni samopouzdanja, koje su gradili prethodnih utakmicama.

"Idemo tamo da probamo da napravimo jedan pozitivan rezultat. Šomon je pretprošle sezone bio prvak, a prošle vicešampion. Njihova liga je jača, pa imaju iskustva u takvim mečevima. Naša prednost je to što revanš igramo u Novom Sadu. Trudićemo se da uz maksimalno požrtvovanje ostvarimo što bolji rezultat za meč na našem terenu", zaključuje Radević.

Utakmica između Šomona i Vojvodine igra se sutra, sa početkom u 20:30 časova. Revanš utakmica igra se na Spensu u utorak, 13. novembra.

Bolji iz ovog dvomeča nastupaće u grupi C Lige šampiona, u kojoj se nalaze ruski Zenit, nemački Fridrihshafen i slovenački ACH Volej.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.