OPET TAJ MINHEN Ponovo za očeve, prvi put za sinove

Izvor: 011vodič.com, 18.Sep.2019, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPET TAJ MINHEN Ponovo za očeve, prvi put za sinove

Velika sreća i velika strepnja. Kako za koga. Očevi se raduju svojoj Zvezdi u Ligi šampiona, a sinovi strahuju od rezultatskog brodoloma. Očevi se se sećaju one radosti na Olimpijskom stadionu, sinovi priželjkuju neki “podnošljiv” poraz na Alijanc Areni. Zvezda u Minhenu, ponovo…
TOP PONUDA Kvota kladionice MaxBet na igru 0-2 gola u meču Bajern – Crvena zvezda je 3.80.
Nekada su, gledajući >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << ih kako rastu uz skute, očevi pričali sinovima o pohodu na krov Evrope. Nemačka je tu bila nezaobilazna stanica. Najpre je zaustavljena u napadu na Kup UEFA, u Menhengladbahu, potom u istom takmičenju deceniju kasnije u Kelnu i onda, u Kupu šampiona, sve se vratilo. U Minhenu je savladan Bajern s 2:1. Govorilo se naslednicima da je Volfart samo razljutio crveno-bele, govorilo se o “kobri” Pančevu i neuhvatljivom “geniju” Savićeviću. Govorilo se o moćnoj Zvezdi.
Taj epitet više ne ide uz klub iz Ljutice Bogdana. Ne u toj meri kao nekada. Sada Zvezda nije ravnopravna s najvećima, sada je samo u njihovom društvu. Očevima je, zato, rezultat u drugom planu. Sinovima se znoje dlanovi i klecaju kolena, kao da oni treba da igraju. Bajern je jači nego 1990. Zvezda je slabija nego 1990.
Biće ovo prilika da i sadašnja deca svojoj deci prepričavaju događaje iz Minhena, 18. septembra 2019. godine. Počeće je sa: Znaš, sine, bili smo tada mnogo slabiji”. Nastavak priče ide u dva pravca: “Međutim, Zvezda je to, najbolja je protiv najvećih”. Ili: Tada su kvalitet timova određivali budžeti, a naš je bio neuporediv, pa smo izgubili”.
I oprostiće igračima poraz. I bivše, sadašnje, ali i buduće genracije navijača. Samo se ne oprašta kukavička igra. Na terenu samo hrabro!
Ako i igrači u ovaj meč uđu s mišlju da će jednom svojim naslednicima da pričaju da su u Minhenu igrali protiv velikog Bajerna, onda su na pola puta do pobede. Ne rezultatske, u to je teško poverovati, nego one ljudske, kad obraz ide na talon.
– Igrali smo časno i dali sve od sebe –  treba da kažu svojim sinovima i kćerima.
I takva priča ima dva završetka.
Zvezdo, samo časno! U pobedu, ili poraz, suštinska razlika ne postoji.


The post OPET TAJ MINHEN Ponovo za očeve, prvi put za sinove appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Olimpijske igre

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.