Novo čudo Partizana – poraz od fenjeraša Zlatoroga!

Izvor: Sportski Žurnal, 19.Nov.2011, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo čudo Partizana – poraz od fenjeraša Zlatoroga!

Zlatorog – Partizan MTS 72:62 (23:18, 10:12, 14:14, 25:18)
Dvorana: Tri lilije. Gledalaca: 500. Sudije: Herceg, Vovk (Hrvatska), Jovanić (BiH). Osvojene lopte: Zlatorog 9, Partizan 7. Izgubljene lopte: Zlatorog 9, Partizan 16. Asistencije: Zlatorog 14, Partizan 9. Lične greške: Zlatorog 30, Partizan 26. Pet ličnih grešaka: Omić, Atanacković, Čohadarević (Zlatorog), Čakarević (Partizan).
ZLATOROG: Škifić 5, L. Lapornik 6, Panić 20, Vujasinović 20, Čohadarević 6, Brodnik 7, Nikolić, Omić 6, M. Lapornik, Dimec, Atanacković 2, Mali.
PARTIZAN: Raduljica 12, Lučić 12, Milosavljević 7, Božić, Čakarević 2, Lo 4, Kecman 3, Jaramaz, Katić 7, Đekić 3, Anđušić 8, Peković 4.

Ako je čudo sve ono što Partizan radi u Evroligi, podjednaka senzacija je i ono što su crno-beli priredili u subotu ABA ligi na gostovanju u Laškom.
Istina je da su crno-beli nepuna dva dana ranije odigrali paklen meč u Milanu i da je posle takvog fizičkog i emotivnog pražnjenja teško biti na maksimalnom naponu. Ali, upravo je to sposobnost koja Partizan čini najdominantnijom ekipom regiona. Ovoga puta, protiv verovatno najslabije ekipe lige, nisu se proslavili. Poraženi su bez prave šanse za pobedom.
Vlada Jovanović je odlučio da prvi put u sezoni istinski odmori Ejsija Loa i Nikolu Pekovića. Nisu ni prišli parketu 31 minut i 30 sekundi, ali su onda upalile crvene lampice.
Jer, Zlatorog je vodio sve vreme, crno-beli nikako nisu uspevali da pronađu pravi ritam, nisu ličili na sebe. Međutim, ni njih dvojica nisu uspeli da učine nešto konkretnije.
Doduše, sve vreme se očekivalo da će Parni valjak odjednom ubaciti u neku višu brzinu (napisali bismo u petu da su bili barem u četvrtoj). Ali, ovoga puta ni čudotvorni Partizan nije bacio magiju na vreme.
Baš u trenutku kada su na teren izašli Lo i Peković, dogodio se prelomni trenutak. Trener crno-belih Vlada Jovanović reagovao je na odluku arbitara da ne sviraju faul na Branislavu Đekiću i dobio tehničku grešku.
Šampion je kažnjen sa pet poena iz tog napada i sa još dva iz narednog. Slovenci su odleteli na 58:46 što je, ispostavilo se, bilo nedostižno čak i za Partizan koji je vodio samo jednom u trećoj četvrtini (36:35, 22. minut).
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.