Izvor: MozzartSport.com, 19.Maj.2021, 09:51

Nikoli Grbiću se sklapa Drim tim: Najbolji tandem sveta plus zvezda od 1.000.000 evra

Triling asova u napadu na Ligu šampiona

Nikola Grbić je osvajanjem Lige šampiona sa poljskom Zaksom ostvario najveći uspeh u trenerskoj karijeri. I stavio tačku. Napustio je poljski klub i potpisao ugovor sa jednim od najmoćnijih klubova Evrope, italijanskom Peruđom. Slavni Srbin je u Peruđi i počeo trenersku karijeru 2014. godine, ali tada to nije bio klub, ni tim na nivou na kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je danas.

Za Grbića se u Peruđi sklapa Drim tim!

Italijanski klub je odoleo pritiscima ruskih klubova i zadržao najboljeg igrača Vilfreda Leona. Kubanac sa poljskim pasošem već godinama važi za najboljeg odbojkaša sveta. I najplaćenijeg sa ugovorom od oko milion evra po sezoni. I u narednoj sezoni će biti udarna igla Grbićevog tima.

Njemu su pridodata još dva velika imena svetske odbojke.

Prvo je ugovor potpisao američki as Metju Anderson. On je na početku planiran kao zamena za Aleksandra Atanasijevića na poziciji korektora pošto se Srbin reselio u poljski Belhatov. Ali nije isključeno da Amerikanac pređe na poziciju primača. Biće to tandem koji je harao Evropom u dresu ruskog Zenita. Leon i Anderson su u periodu od 2014. do 2018. bili noćna mora sa Zenitove rivale. Zajedno su osvojili četiri vezane titule prvaka Evrope i četiri duple krune u Rusiji. Bili su napadačka sila od koje nije bilo odbrane, a sada će im verovatno biti pridodat još jedan strašan poenter. Nije isključeno da Peruđa dovede i još jednu zvezdu na poziciji korketora. Želeli su Abdel Aziza Nimira ali je on izabrao Modenu. Ako dođe korektor, Anderson se seli na poziciju primača. Ako ne dođe, Amerikanac ostaje korektor.

A da svi napadači dobiju dovoljno kvalitetne lopte, pobrinuće se jedan od najboljih evropskih tehničara Simone Đaneli. Već godinama najbolji igrač i kapiten Trentina će kompletirati triling zvezda u Peruđi. Peruđa je za obeštećenje Trentinu platila 450.000 evra dok će Đaneli zarađivati 550.000 evra neto po sezoni.

Ovakav Drim tim uz Grbića na klupi bi napokon trebalo biti dovoljan za osvajanje Lige šampiona. Jedinog trofeja koji Peruđi nedostaje u klupskim vitrinama.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Nakon istorijskog uspeha stonoteniserke u Gradskoj kući

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2021

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primili su stonoteniserke STK „Novi Sad“ koje su plasmanom u polufinale Kupa Evrope ostvarile najveći uspeh u klupskoj istoriji i time se plasirale u grupnu fazu Lige šampiona za sledeću sezonu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.