Ni Salah, ni Van Dajk - Ko je najzaslužniji za titulu Liverpula?

Izvor: Sportske.net, 15.Jun.2020, 12:36

Ni Salah, ni Van Dajk - Ko je najzaslužniji za titulu Liverpula?

Geri Nevil uporedio fudbalera sa velikanima iz Junajteda.

Kroz dva dana nam se vraća Premijer liga. Trka za titulom je praktično završena, čeka se samo i matematička potvrda kada će Liverpul prekinuti domaći post dug trideset godina.

Mnogo je heroja na "Enfildu", Liverpul je konačno postao tim koji se konstantno bori za trofeje. Prošle godine su osvojili Ligu šampiona, ove sezone kruna će biti trofej PL. Henderson i Van Dajk se pominju kao igrači koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << su favoriti za titulu najboljeg fudbalera Engleske, tu su naravno Mane i Salah, ali Geri Nevil ima nekog drugog na umu.

"Mislim da je Alison razlog za titulu Liverpula. Kada ljudi pričaju o Van Dajku kao delu koji je nedostajao, verujem da ima istine. Ali kada pogledate dve ili tri godine kasnije, bio sam veoma kritičan po pitanju golmana u Liverpulu. Rekao sam da nikada neće osvojiti ligu sa tadašnjim golmanima. Klop je odmah krenuo na mene, ne znam da li je bio ljut na meme, ali sigurno me je pominjao po medijima"

"Ali čim je Alsion stigao, video sam to u Junajtedu sa Šmajhelom, a onda i veličinu kada je došao Van Der Sar. Onda kada ti je golman miran, autoritativan, spašava udarce, to daje samopouzdanje timu, efekat je neverovatan.", izjavio je analitičar Skaj Sporta.

Nema sumnje da je Alison itekako poboljšanje u odnosu na Karijusa ili Minjolea, prošle godine je Brazilac dobio i titulu najboljeg golmana Evrope. Da li je i najzaslužniji za prekid tridesetogodišnjeg čekanja?
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.