Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2020, 17:43

Neumorni Gudelj: Poslali smo jasnu poruku u Ligi šampiona

Srpski reprezentativac govorio za Onda Sero posle odlične partije protiv Čelsija u prvom kolu grupne faze

Čovek zadatka – reči koje najbolje opisuju ulogu Nemanje Gudelja u Sevilji. U utorak je u potpunosti neutralisao Kaija Haverca na Stamford Bridžu, i da nije bilo sjajne reakcije golmana Čelsija Eduarda Mendija, poneo bi ulogu heroja Andalužana. I pored toga, bio je najbolje ocenjen fudbaler na meču, pokazavši još jednom od >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kolike je važnosti za ekipu Đulena Lopetegija i pored što neće svaki meč početi od starta.

Biti standardni prvotimac je cilj svakog igrača, ali imamo mnogo utakmica i svako će imati svoje trenutke. Uvek je lepo čuti da je tvoj rad prepoznaje, ali je šteta što nismo odneli pobedu. Odigrali smo dobro timski. Zbog toga moramo da budemo srećni. Poslali smo jasnu poruku šta želimo u Ligi šampiona. Na svakoj utakmici koju igram dajem sve od sebe. Znao sam da je protivnik dobar i da moram da pripazim na Haverca, koji je vrlo dobar. Pokušao sam da mu ne dozvolim da radi ono što voli, da konstantno učestvuje u igri”, priznaje Gudelj u razgovoru za Onda Sero.

Kao jedan od razloga za svoje bolje igre, fudbaler ističe i promenu u režimu ishrane, zbog koje gotovo da ni ne oseća umor.

Nakon što sam promenio dijetu, mnogo mi je lakše da se u potpunosti oporavim za kratak period. Metri koje pretrčim na terenu lakše podnosim. Mnogo se brže oporavljam posle sprinteva. Gledao sam brojke koje pretrčim na terenu, ali nisam imao osećaj da je tako. Osećao sam se dobro i spremno.”

Dobri rezultati kluba iz Andaluzije izazvali su priče o uključivanju u šampionsku trku u Primeri, posebno zbog aktuelnih dešavanja u Barseloni i Realu.

Uvek sam govorio da ulazimo u sve turnire kako bismo ih osvojili. Idemo na sve, znamo za šta smo sposobni. Želimo da odemo što dalje u Ligi šampiona i da u istoj učestvujemo i naredne godine. Neću da kažem da razmišljamo o osvajanju Primere, ali smo vrlo dobar tim i borićemo se na svakoj utakmici. Sevilja je veliki klub, imamo dobru grupu igrača i kad god imamo priliku pokušaćemo da je iskoristimo.

Saradnju sa ostatkom tima umnogome mu olakšava i poznavanje španskog, ali i još pet drugih jezika.

Živeo sam u Španiji tri godine kada sam bio mali, od četvrte do sedme godine, jer je moj otac igrao za Leganes i Logronjes, pa sam naučio jezik. Zbog toga pričam španski i sve mi je lakše. Pored španskog perfektno pričam engleski, holandski, srpski i pomalo nemački . Fernando i ja se slažemo vrlo dobro. Takođe odlično pričam i portugalski, pa razgovaramo dosta i van terena. On je neverovatan igrač. Igrali smo zajedno nekoliko puta, sve zavisi od toga protiv koga igramo, i dobro funkcionišemo zajedno jer se poznajemo kao igrači i ljudi i upotpunjujemo jedan drugoga.”

Dotakao se Gudelj i nedavnog uspeha u Ligi Evrope.

Uspeh u Nemačkoj ću nositi sa sobom ceo život, pričaću o njemu svojoj deci i unucima… Proveo sam dve nedelje kod kuće nakon toga i doček koji nam je priređen ne može se opisati rečima”, zaključuje reprezentativac Srbije.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.