Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2020, 08:39

Neko je bacio kletvu na Real: Bez Ramosa u timu pucaju porazi u LŠ

Blankosi izgubili sedam od osam poslednjih mečeva u eliti bez kapitena

Kada ne igra Serhio Ramos – piši propalo. Nije samo kapiten, nije samo vođa, nego je, izgleda, Španac i talija Real Madridu, jer kada njega nema u sastavu, Blankosi nigde nikog u Ligi šampiona ne mogu da pobede.

Duvali su orkani kroz odbranu Reala u sredu veče protiv Šahtjora (2:3). Ukrajinci su se šetali kao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kroz korzo, ulazili u šesnaesterac kao od šale u prvom poluvremenu, pucale su pete... I pala tri gola u mreži Madriđana. Malo su se iskupili Zidanovi puleni u nastavku, uspeli su da makar ublaže poraz.

Sve je podsećalo na Alfredo di Stefano stadionu, slikom i prilikom, na proleće pre dve sezone kada je Dušan Tadić plesao na Bernabeuu i za to što je Ajaks odveo do pobede vredne prolaza u četvrtfinale Lige šampiona dobio desetku u francuskom Ekipu. I pogodite - ni tada nije igrao Serhio Ramos!

Tada je kapiten Reala napravio fatalnu grešku, namerno je u Amsterdamu u prvoj utakmici dobio žuti karton za suspenziju, da preskoči revanš u Madridu, jer je verovao da će pobeda od 2:1 u Holandiji biti dovoljna da njegov klub ode dalje. I gorko se pokajao.

Statistika često zna da obmane, ali sada sve govori: Real je od poslednjih osam mečeva u Ligi šampiona bez Serhija Ramosa u odbranio izgubio - sedam! Jedini koji je dobio je bio protiv Klub Briža u grupnoj fazi 2019. godine, bilo je 3:1, ali je to bila i potpuno nebitna pobeda, jer je u pitanju bilo poslednje kolo, a Blankosi uveliko obezbedili prolaz dalje.

Recimo, mnogo važniji je bio meč sa Mančester sitijem proletos, revanš u osmini finala Lige šampiona, Ramosa nije bilo u odbrani Reala, a Građani su pobedili 2:1.

Na ivici se šetao Real i u proleće 2018. godine, kada je posle pobede nad Juventusom od 3:0 u Torinu, izgubio kod kuće 3:1. I tada, u toj drugoj utakmici, Ramos nije bio u sastavu.

Jedan od šokantnijih poraza Reala desio se u decembru 2018. kada je CSKA došao na Bernabeu. Trener Santjago Solari je dao kapitenu da predahne, a njegova odbrana je primila tri komada kod kuće od Armejaca – 0:3. A, pali su Kraljevi i u Moskvi pre toga bez Ramosa u sastavu, bilo je 1:0 na kraju.

U meču grupne faze protiv Pari Sen Žermena u Parizu u septembru prošle godine odbrana Reala bez Ramosa izgubila je 3:0. Anhel di Marija dva puta i Toma Menije raspolutili su zadnju liniju Kraljevskog kluba.

Tako da, ne samo što Real Madrid ne može gotovo nikog da pobedi u Ligi šampiona bez Serhija Ramosa u odbrani, nego uglavnom primi i tri komada. Znao je Šahtjor za to „prokletstvo“ Kraljevskog kluba i samo ga je potvrdio.

REALOVIH SEDAM POSLEDNJIH BEZ RAMOSA

Real Madrid – Šahtjor 2:3

Mančester siti – Real Madrid 2:1

Real Madrid – Ajaks 1:4

PSŽ – Real Madrid 3:0

Real Madrid – Juventus 1:3

Real Madrid – CSKA 0:3

CSKA – Real Madrid 1:0

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.