Izvor: MozzartSport.com, 13.Apr.2021, 20:23

Navijači pominju čudo iz 2019, Klop opominje: Nema preokreta protiv Reala zato što smo okrenuli Barsu

„Moguće je, pokušajmo“, hrabi trener Liverpula igrače pred revanš četvrtfinala Lige šampiona

Real u velikom naletu, Liverpul u velikim problemima. Još prvak Španije ima 3:1 iz prvog susreta u Madridu i mnogi ga, pre svega zbog forme, već vide u polufinalu Lige šampiona.

Crvenima je ostala samo nada. I istorija da se na njihovom Enfildu čuda dešavaju. Poslednje dve godine u polufinalu, kad su posle 0:3 na Nou Kampu isprašili Barselonu 4:0, izborili finale >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i kasnije ga osvojili.

Zbog te magične večeri 7. maja 2019. veruju navijači u još jedan povratak iz mrtvih. Jirgen Klop ih opominje da se čuda ne dešavaju svaki dan i da u sredu veče tradicija ne znači ništa.

„Nećete preokrenuti rezultat samo zato što ste ga preokretali u prošlosti. Jedina šansa će nam se ukazati ukoliko budemo igrali kvalitetan fudbal u sadašnjosti. Kad posle prve utakmice imate 1:3 deluje da ste maltene ispali. A to opet znači da nemate šta da izgubite. Nema nam druge, nego da pokušamo“, hrabri nemački stručnjak pulene pred okršaj sa kraljevski klubom.

Liga šampiona, sreda, 21.00: (2,10) Liverpul (3,45) Real Madrid (3,50)

Nadu mu daje pogodak Mohameda Salaha iz prvog meča i mentalitet koji je ekipa pokazala u subotu preokretom nad Aston Vilom.

Najbolje bi bilo da nismo sebe doveli u situaciju da nam je preokret potreban. Ne možemo da garantujemo da ćemo dostići prednost Reala, posebno ne bez pomoći publike. Moraćemo sami da stvorimo atmosferu za revanš i to ćemo uraditi“.

Ako Liverpul primi jedan gol moraće bar tri da postigne, što znači da će na posebnom ispitu biti odbrana.

„Ne možemo da ignorišemo odbranu u ovoj utakmici. Ako to budemo uradili sigurno će nas Madriđani kazniti. Da li bilo ko na planeti može da pomisli da Real neće imati neku priliku? Dobili su nas prošlog utorka, a onda za vikend savladali i Barselonu. Očigledno su u dobroj formi. Zato moramo da se branimo najbolje što znamo, ali i da budemo opasni i u kreaciji napada“.

Možda najveći razlog nepoverenja engleske javnosti u prvaka države je u saznanju da celu sezonu igra ispod očekivanja i da poslednjih meseci, posebno na Enfildu, deluje neprepoznatljivo.

„Da bismo imali bilo kakvu šansu za prolaz moramo da budemo 100 odsto na vrhunskom nivou. Moguće je. Zato, pokušajmo. Situacija je jasna. Liga šampiona i jeste toliko zanimljiva zbog pravila gola u gostima i to povećava uzbuđenje ovog dvomeča. Ne smemo da primimo gol, a ako napred uradimo više nego u Madridu, videćemo dokle će nas to dovesti“, dodao je Jirgen Klop.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Prvi maj

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Zidan: Došli smo u Liverpul da pobedimo

Izvor: B92, 13.Apr.2021

Fudbaleri Reala spremni su za revanš meč četvrtfinala Lige šampiona na "Enfildu" sa Liverpulom.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.