Navijači Junajteda pobesneli zbog gazda, najveće pojačanje zavisi od Sitija?

Izvor: Sportske.net, 24.Maj.2020, 13:02

Navijači Junajteda pobesneli zbog gazda, najveće pojačanje zavisi od Sitija?

Problem za problemom, dugovi rastu, izvlačenje para se nastavlja. Šta će uraditi tokom leta i šta zavisi od "bučnih komšija"?

I dalje nema rešenja za Džejdona Sanča, naime, Junajted još uvek čeka, Borusija ne želi da smanji sumu, traži 120 miliona evra za svoju zvezdu.

Mladi engleski reprezentativac želi na "Old Traford", ali nema ništa protiv ni da produži ugovor za sezonu.

Razlog je Liga šampiona. Naime, u slučaju da Siti izbegne >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << suspenziju, odnosno obori presudu UEFA u Lozani, Junajted neće igrati u Ligi šampiona, ako zadrži peto mesto.

Problemi za Junajted su i finansijske prirode, naime dugovi su porasli za skoro 150 miliona evra tokom pandemije, što je nateralo Eda Vudvorda da izjavi da klub ipak neće moći toliko da troši i da leto neće biti kao obično.

Sančo ipak ostaje meta, kao i Dembele, dok bi Griliš mogao da zavisi od prodaje Pogbe. Naime, Solskjer je imao obećanja da će moći da potroši 250 miliona evra, ali dugovi koji su nastali sada dovode klub u težu situaciju, moraće da prodaju kako bi kupovali. Navijači su nezadovoljni, Glejzeri su klub uveli u pola milijardi duga, ali su pokupili dividendu od 10 miliona evra, a odložili plaćanje poreza zbog posledica pandemije.

Naravno, ovo je legalno, ali ne i moralno, mediji komentarišu da nije u redu da Amerikanci tako koriste državu, ali oni su iskoristili olakšice.

U poslednjih pet godina uzeli su oko 100 miliona evra na ime dividendi, a od kada su preuzeli klub više od milijardu. Podsetimo, pozajmili su oko 800 miliona evra kako bi postali vlasnici Junajteda.

Odbijaju ponude da prodaju, traže sume između 4 i 5 milijardi evra kako bi prepustili klub novim vlasnicima.

Inače, i dalje se priča da bi Saul Nigez mogao da zameni Pogbu, ako Vila i dalje bude insistirala na nerealnoj ceni za Griliša, a da bi još jedan Francuz mogao da napusti klub, Marsijal, ako dođe Dembele.

Podsetimo, posao je gotov oko Džada Belingema, a Solskjer traži da se dovedu još dva ili tri igrača, zavisi od prodaja.

Tako je Roho ponuđen Boki, sada je na pozajmici u Estudijantesu, a "Đavoli" se nadaju da će Roma, i pored finansijskih problema imati dovoljno novca da otkupi Smolinga.

Na prodaju su još Lingard, Džons, verovatno i par mlađih igrača, ali kako rekosmo bez odlaska Pogbe, i smanjena troškova, klub bi mogao da ima dosta problema u realizaciji planova.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Alegri se vraća, šta su opcije?

Izvor: Sportske.net, 25.Maj.2020, 11:12

Posle godinu dana, Italijan će se vratiti na klupu, ali čiju....Maksu Alegriju je istekao ugovor sa Juventusom, odsedeo je godinu dana, bez angažmana, primao novac od bivšeg kluba i sada je spreman da se vrati na posao...Ima nekoliko opcija...Prva je PSŽ. Naime, i dalje se lome koplja oko Tuhela,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.