Navijači Jang Bojsa prozvali Zvezdu i celu Grupu G: Fudbal prljaviji nego ikada

Izvor: B92, 19.Sep.2023, 14:54

Navijači Jang Bojsa prozvali Zvezdu i celu Grupu G: "Fudbal prljaviji nego ikada"

Navijači Jang bojsa izdali su saopštenje kojim su udarili na kompletnu grupu G Lige šampiona.

U grupi G su pored Jang bojsa, još su Lajpcig, Crvena zvezda i Mančester siti.

U svom proglasu navijačke grupe "Ostkurve" iz Berna optužujuju rivale da su "mašine za pranje novca".

"Ovo je trebalo da bude lep dan, ali umesto da se bavimo planovima za gostovanje, navijače Jang bojsa okupiraju druge teme još od žreba. Evropski fudbal je odavno postao biznis >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vredan milijarde i milijarde evra, a u poslednje vreme postao je samo još komercionalniji. Pretvorio se u besmrtno čudovište. Čitave države izvode naizgled neprimetno pranje novca kupovinom i velikih i malih klubova, Svetsko prvenstvo dobijaju zemlje koje krše sve tekovine demokratije i ljudska prava, razne vrste ‘tatica’ kupuju sebi i sinovima klubove radi zabave, a da o sportu ne znaju baš ništa", piše u proglasu objavljenom na društvenim mrežama.

Šampion Švajcarske gostuje Lajpcigu u prvom kolu, a dočekuje Mančester siti u drugoj rundi.

"Svi oni od fudbala žele samo profit, a utakmice doživljavaju kao običan marketinški događaj. Sastav naše grupe G sačinjavaju primeri bolji od najboljih. U društvu marketinškog projekta zvanog Lajpcig, koji od prvog dana postoji i takmiči se kao pokretni bilbord, nalaze se i klubovi koji uprkos bogatoj tradiciji zaslužuju svaku kritiku. Nedavne istrage samo su potvrdile ono što znamo o Mančester sitiju, da su postali mašina za pranje para prinčeva iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su u fokusu javnosti i zbog kršenja ljudskih prava. Čak nam i Crvena zvezda i njen sponzor, osvedočeni finansijer ruske vojne agresije prema Ukrajini, pokazuje da je fudbal prljaviji nego ikada. Zarada, korupcija, pranje novca, moderno ropstvo su kao ‘dobar dan’ za klubove, ali i za UEFA i FFA, koji čine da sve to postane sastavni deo fudbalske igre. Ujedinjeni, želimo da ponudimo alternativu komercijalizaciji fudbala, kojim dominiraju reklame, sponzorstva i razni investitori. Ujedinjeni, ustajemo u odbranu sporta, u ime svih kojima su u srcu lopta, teren, stative i prečka", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.