Napadač na autobus Borusije osuđen na 14 godina zatvora

Izvor: RTS, 27.Nov.2018, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač na autobus Borusije osuđen na 14 godina zatvora

Sud u Nemačkoj osudio je 29-godišnjeg Sergeja Venergolda na 14 godina zatvora, zbog bombaškog napada na autobus sa delegacijom Borusije iz Dortmunda u aprilu prošle godine.
Venergold je optužen po 28 tačaka optužnice za pokušaj ubistva tokom prošlogodišnjeg napada na autobus Borusije iz Dortmunda.

Fudbaler Dortmunda Mark Bartra i jedan policajac povređeni su kada su tri eksplozije oštetile >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << timski autobus, pošto je napustio hotel pred utakmicu Lige šampiona.
Napadač je svojim aktom želeo da obori cene akcija kluba, a udar je izveo da izgleda kao teroristički napad.
Tužilac je zahtevao doživotnu kaznu zatvora, ali je optuženi na suđenju u januaru rekao da nije imao nameru bilo koga da ubije ili povredi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osumnjičeni za napad na autobus Borusije Dortmunda osudjen na 14 godina

Izvor: Beta, 27.Nov.2018

Nemački sud osudio je danas na 14 godina zatvora osumnjičenog za prošlogodišnji napad na autobus fudbalskog kluba Borusija Dortmund. Državni sud Dortmunda proglasio je osumnjičenog Sergeja V. u skladu s nemačkim pravilima o zaštiti privatnosti, krivim po 28 tačaka optužnice za pokušaj ubistva...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.