Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2020, 12:17

Napadač Briža poludeo i odbio da putuje za Dortmund, nije dobio omiljeno mesto u autobusu?!

Neverovatna scena uoči susreta u Ligi šampiona

Sujeverje i sport usko su povezani kroz istoriju i malo kome te sitnice nisu bitne, ali ono što je uradio napadač Briža već prelazi granice normalnog. Glavna vest belgijske fudbalske štampe ovog jutra glasi: "Emanuel Denis odbio da putuje za Dortmund na utakmicu Lige šampiona jer nije dobio omiljeno mesto u autobusu"?!

I to ne piše bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ko, već je na naslovnoj strani objavio čuveni Hel Latste Nijuz, list sa tradicijom dužom od veka. Briž je, dakle, na važno gostovanje Dortmundu u četvrtom kolu Lige šampiona otišao bez najvrednijeg napadača u timu zbog, praktično, gluposti!

Kako se navodi, Denis je poludeo na organizatore puta što mu nije bilo dozvoljeno da sedne na mesto koje uvek bira očigledno kako bi razbio maler, a toliko je bio besan da je demonstrativno izašao iz klupskog prevoza i više nije želeo da se vrati unutra!

Trener Filip Klemon potvrdio je da Denisa neće biti u timu, ali verovatno ni on sam nije mogao da veruje šta se zaista dogodilo, pa nije želeo previše da priča o tome.

“Denis je zdrav i dobro, ali neće biti sa nama u Dortmundu“, izjavio je Klemon zaNijuzblad i dodao:

“Denis nije poštovao klupska pravila, to je sve što ću reći. Radije bih se koncentrisao na igrače koji su otišli na put“.

Razlog zašto je Denis ostao bez omiljenog mesta su dobro poznati – mere prevencije širenja virusa korona, pogotovo u skučenom prostoru kakav je autobus, rigorozne su i nema izuzetaka! Tako ni Denis nije mogao da prekrši zabranu po kojoj je to sedište u autobusu bilo precrtano za korišćenje, a kada je shvatio da je đavo odneo šalu i da neće biti po njegovom, više nije želeo da ima kontakt s ekipom.

Ima nešto sa Brižom i napadačima koji nisu načisto sa sobom, jer je i pre Denisovog incidentabilo onih koji su hteli da vuku konce po svome. Tako je pre ravno godinu dana Mbaje Dijanj dospeo na naslovnice belgijskih i turskih medija pošto je na meču protiv PSŽ odbio da posluša Klemonove instrukcije i oglušio se o interna pravila tima. Bilo je to u situaciji kada je PSŽ vodio sa 1:0 i standardni izvođač kaznenih udaraca Hans Vanaken se zaputio ka lopti. Dijanj ga je odgurnuo od lopte i uprkos Vanakenovim molbama, uzeo sam da izvede penal i to je uradio katastrofalno. Kejlor Navas mu je odbranio udarac, a Briž je poražen. Dijanj je u Brižu tada bio kao pozajmljeni igrač Galatasaraja gde je tek imao živopisne ekscese i pravio slične, pa i još veće gluposti, zbog čega je brzo oteran iz Belgije.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

S druge strane Emanuel Denis propušta jako važno gostovanje na Vestfalenu gde bi Briž s pozitivnim rezultatom mogao da ostane u trci za evropsko proleće u Ligi šampiona. Belgijski mediji ističu kako se Denis stalno busa u grudi da “živi za velike utakmice“, a poslednju takvu odigrao je protiv Reala u Madridu kada je bio dvostruki strelac u remiju (2:2). Zbog stalnih oscilacija u formi, Denisu jeletos propao transfer u VBA, koji je hteo da ga uzme na pozajmicu uz obavezan otkup, a Briž je hteo odmah da zaradi 20.000.000 evra na njemu. Klubovi su čak i bili blizu takvog dogovora, ali je onda VBA odustao jer Denis nije previše ulivao poverenje.

Niko još u Belgiji ne govori o tome šta čeka Denisa zbog ovakve scene, ali verovatno će o tome više priče biti kada se Briž vrati iz Nemačke...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Maler je to, Briž bez najvrednijeg u utakmici sezone zbog sujeverja!?

Izvor: Sportske.net, 24.Nov.2020

Napadač ni da čuje...Večeras se nastavlja Liga šampiona...Grupna faza je stigla do četvrtog kola, par timova ima i priliku da overi plasman u eliminacionoj fazi ukoliko ostvare dobar rezultat. Klub Briž nije među njima, ali Belgijancima trebaju bodovi kako bi ostali u takmičenju...Večeras gostuju...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.