Namešten meč u kojem je Valensija izborila Ligu šampiona?

Izvor: B92, 28.Maj.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Namešten meč u kojem je Valensija izborila Ligu šampiona?

Pobeda Valensije nad Valjadolidom (2:0) u poslednjem kolu LaLige, za plasman u Ligu šampiona, nalazi se pod sumnjom u velikoj akciji hapšenja.

Španska policija lišila je slobode nekoliko funkcionera, sadašnjih i bivših fudbalera, među kojima i nekadašnjeg igrača Real Madrida Raula Brava.

TV stanica Antena prenosi da španske vlasti istažuju da li je bilo neregularnosti u meču u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Valensija pobedila Valjadolid 2:0 (Soler 36, Rodrigo 52) u gostima i tako izborila četvrto mesto u LaLigi.

Nekoliko igrača Valjadolida sada je pod istragom i to bez znanja funkcionera dva kluba, koji nisu bili pod imperativom rezultata jer su nedelju dana pre toga izborili opstanak.

Ranije tokom utorka u velikoj akciji, pored Brava za koga se sumnjiči da je na čelu kriminalne organizacije, privedeni su predsednik Ueske Agustin Lasaosa i šef medicinskog osoblja Huan Karlos Galindo Lanusa.

Potom, bivši fudbaleri Borha Fernandes i Karlos Aranda, kao i sadašnji Deportiva Injigo Lopes, i terete se za nameštanje utakmica, ali i za pranje novca, podmićivanje i korupciju.

Špansko pravosuđe je odredilo da se skraćeni postupak stavi pod nalog tajnosti do daljeg u istrazi.

Valensija je pre nekoliko dana šokirala Barselonu u Sevilji 2:1 i osvojila Kup kralja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POLICIJA I DALJE RADI: Zna se zbog koje utakmice u La Ligi se hapse fudbaleri (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2019

Za sada 11 osoba lišeno slobode...Pobeda Valensije nad Valjadolidom (2:0) u poslednjem kolu Primere, za plasman u Ligu šampiona, nalazi se pod sumnjom u velikoj akciji hapšenja funkcionera, sadašnjih i bivših fudbalera u Španiji. TV stanica Antena prenosi da španske vlasti, nakon što su uhapsile...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.