Najbrža trka Asafe

Izvor: RTS, 01.Jul.2011, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbrža trka Asafe

Sprinter sa Jamajke Asafa Pauel pobedio je u trci na 100 metara na mitingu Dijamantske lige u Lozani u vremenu 9,78 sekundi, što je najbolji rezultat u toj disciplini ove godine u svetu.

Pauel je iskoristio odsustvo svetskog i olimpijskog šampiona i svetskog rekordera, zemljaka Juseina Bolta, kao i povređenog Amerikanca Tajsona Geja, a ovim rezultatom potvrdio je dobru formu pred planetarni šampionat u južnokorejskom Daeguu, u avgustu.

Jamajčanin je za stoti deo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sekunde nadmašio Geja, koji je ranije ovog meseca na Floridi pretrčao 100 metara za 9,79.

"Bila je ovo dobra trka u ne baš povoljnim vremenskim uslovima, jer je bilo prohladno. Zadovoljan sam, jer sam trčao ispod 9,8 i verujem da mogu još bolje", izjavio je Pauel, koji je izmedju 2005. i 2008. držao svetski rekord na 100 metara, ali nikada nije osvojio zlatnu medalju na šampionatima sveta i Olimpijskim igrama.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Asafa 9,78 po hladnom

Izvor: Mondo, 01.Jul.2011

Asafa Pauel istrčao je najbolji rezultat sezone na 100 metara po hladnom vremenu u Lozani, pa je zadovoljan.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.