NOVI ŠAMAR ZA BERTOMEUA: Još jedan klub PREŠAO u FIBA Liga šampiona!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2020, 23:08

NOVI ŠAMAR ZA BERTOMEUA: Još jedan klub PREŠAO u FIBA Liga šampiona!

Cifra se povećava.

Na današnjem sastantku Partizan je odabrao da i naredne sezone bude učesnik Evrokupa, dok je turski Galatasaraj krenuo suprotnim putem i igraće sledeće sezone u FIBA Ligi šampiona.

Dogovor postoji, pa će Galatasaraj postati novi tim koji će se privoleti FIBA jatu. U najjači rang takmičenja pod okriljem krovne košarkaške organizacije već su se prebacili Bilbao, Ritas, Darušafaka, Tofaš, Fortitudo iz Bolonje i ruska Parma iz Perma. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << FIBA klubovima nudi određena finansijska sredstva, oko 250.000 evra, kao i specijalne bonuse za ostvarene rezultate u domaćim takmičenjima, kako bi ušli u Ligu šampiona.

Türk basketboluna, kurulduğu günden bu yana hizmet eden ve uluslararası alanda yakaladığı başarılarla ülkemizi başarıyla temsil eden kulübümüzün, 2020/2021 sezonundan itibaren FIBA Basketball Champions League'de yer alacağını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. pic.twitter.com/xayfwNZP1u

— Galatasaray SK (@GalatasaraySK) June 5, 2020

Danas do 17 časova je bio rok za izjašnjavanje, ali je Galatasaraj krenuo putem Darušafake i Tofaša, što je novi udarac za Evroligu.

Podsetimo i na to da je FIBA poslala ponude polovini ACB lige, a videćemo da li će biti još klubova posle Galatasaraja koji će reći "DA" ovoj organizaciji.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.