NOVA STRANICA ISTORIJE: Andre Lekić oborila slavan rekord u Ligi šampiona i ušla u ”klub 1000”

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2023, 10:28

NOVA STRANICA ISTORIJE: Andre Lekić oborila slavan rekord u Ligi šampiona i ušla u ”klub 1000”

Neverovatna brojka...

Na desetogodišnjicu od najvećeg reprezentativnog uspeha i osvajanja srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Beogradu, Andrea Lekić proslavila je rekord u Ligi šampiona.

Lekić je tek četvrta žena koja je postigla 1.000 ili više golova u najelitnijem kontinentalnom klupskom takmičenju. Do kvote 1.001 stigla je nastupajući redom za slovenački Кrim (dva puta), mađarski Đer, makedonski "dream-team" Vardar, rumunski ĆSM, a na kraju i Ferencvaroš.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
U poslednjem meču za ekipu iz Budimpešte postigla je sedam golova protiv Zaglebja i probila nestvarnu granicu. U video prilogu možete da pogledate jubilarni pogodak.

If you were wondering, 𝐓𝐇𝐈𝐒 is the moment when Andrea Lekic hits the 𝟏,𝟎𝟎𝟎-𝐠𝐨𝐚𝐥s 𝐦𝐢𝐥𝐞𝐬𝐭𝐨𝐧𝐞 👇#ehfcl #clw #DareToRise https://t.co/LzhrzwlwDB pic.twitter.com/4EHnGDhlQF

— EHF Champions League (@ehfcl) November 19, 2023

Čestitku Andrei uputio je njen matični Rukometni savez Srbije, uz želju da se da se na lestvici najboljih strelaca u istoriji Lige šampiona, popne na sam vrh.

Sada su ispred Lekićeve Anita Gorbic (1.016), Kristijana Neagu (1.029) i Jovanka Radičević (1.069).
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.