Monako srušio umorni Lans

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 16:11

Monako srušio umorni Lans

Fudbaleri Monaka savladali su Lans u derbiju 23. kola francuske Lige1 (3:2).

Monako je posle ove pobede ostao na trećem mestu sa 41, dok je Lans šesti sa 36 bodova.

Bio je ovo duel dve ekipe koje se nalaze u gornjem delu tabele i koje imaju ambicije da na kraju sezone završe među prve tri ekipe, koje im garantuju plasman u Ligu šampiona narede sezone.

Fudbaleri Monaka su bolje ušli u utakmicu sa dosta više energije, što je bilo i za očekivati, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su fudbaleri Lansa u četvrtak igrali revanš utakmicu plej-ofa Lige Evrope protiv Frajburga koju su rešili u svoju korist rezultatom 3:2.

Tu prednost na terenu su gosti i znali da iskoriste. Tako su fudbaleri iz Kneževine do vođstva stigli u 17. minutu preko Folarina Baloguna, a posle tačno pola sata igre od starta meča su uspeli da pogode za dvostruku prednost na ovom meču.

Nije se Lans naravno predavao, pa je Vaji već u sledećem napadu uspeo da smanji prednost gostiju.

U drugom poluvremenu je Lans ušao sa velikom željom da dođe do izjednačenja i nekako izbegne poraz na svom stadionu. Posle niza šansi koje su imali domaći, napokon su uspeli da dođu do izjednačenja, kada je Said u 70. minutu doneo veliku radost većini navijača na stadionu Bolert-Delelis.

Međutim tu nije bio kraj dešavanjima. Mogao je Monako do nove prednost pred kraj meča, kada je Fransao Leteksije svirao penal za goste, ali najstržu kaznu u gol nije pretvorio Blogun, njegov udarac je zaustavio Bris Samba.

I kada su svi navijači domaćih pomislili da će se njihov tim izvući, Takumi Minamino je u nadoknadi vremena pogodio mrežu gostiju i tako svojim drugim golom na meču doneo Monaku tri boda sa ovog meča.

Liga 1, 26. kolo

Nedelja

Lens - Monako 2:3 (1:2)

Vaji 31, Said 70 – Balogun 17, Minamino 60, 90+2

15:00 Tuluz - Lil

15:00 Nica- Klermon

15:00 Avr - Rems

17:05 PSŽ - Ren

20:45 Marsej - Monpelje

Petak

Mec - Lion 1:2

Mikautadze 13 - Lakazet 45+1, Benrama 60

Subota

Lorijen - Nant 0:1

Kasteleto 49

Strazbur - Brest 0:3 (0:2)

Kamara 33, 40, 58

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.