Izvor: MozzartSport.com, 06.Maj.2021, 08:01

Micov o istorijskoj sezoni: Neka bude treća sreća

Srpski internacionalac u Olimpiji veruje da Olimpija može do iznenađenja na Fajnal foru u Kelnu

Punih 29 godina, još 14. aprila 1992. godine i polufinalnog poraza od potonjeg evropskog šampiona Partizana (82:75), te trijumfa nad Estudijantesom (99:81) dva dana kasnije, u borbi za treće mesto, milanska Olimpija je dočekala da opet bude na Fajnal foru. Menjala su se imena takmičenja (Evropska liga, Evroliga >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ) i vlasnici kluba, ali jedino se sadašnja generacija, pošto je u majstorici četvrtfinala eliminisala Bajern, primakla na dva koraka do titule koja će pokušati da napravi od 28. do 30. maja u Kelnu.

"Možda će nekom zvučati čudno, s obzirom na bogatu tradiciju Olimpije, ali ovo je jedna od istorijskih sezona kluba", kaže za Mozzart Sport Vladimir Micov, uz Amerikanca poljskih korena Kaleba Tarčevskog, legionar sa najdužim stažom u milanskom kolektivu, podsećajući da je Olimpija ove sezone već prigrabila nacionalni Kup i Superkup, da se posle sedam godina plasirala u plej-of Evrolige, a sada i na prvi Fajnal for posle nepune tri decenije.

Bilo bi veliko pitanje da li bi se ispisivala istorija da u prvom meču sa Bajernom Milanezi nisu napravili neverovatan preokret i u poslednoj sekundi "ukrali" trijumrf. Jesu posustali u dva mihnenska duela, ali su zato gotovo perfektno, do same završnice odigrali majstoricu.

"Veoma važan prvi susret, ne bih da razmišljam šta bi bilo kad bi bilo, a što se poslednjeg meča tiče, znali smo da im je najveći adut (trener Andrea) Trinkijeri. Pritisak veličine meča nije nas sapleo. Naprotiv. Odigrali smo doobro do tog kraja. Jeste, u završnici nam je pala koncentracija, mislili smo da je gotovo. Bilo je malo 'klimavo' kod onih plus dva za nas i njihove lopte. Ali, na kraju, zasluženo smo pobedili..."

Na redu je Barselona koja je takođe preko petog meča, ali sa Zenitom, 'otputovala' u Keln.

"Favoriti su, da budem iskren. Bili su prvi na kraju ligaškog dela, prvi su obezbedili plej-of, dobili su nas dvaput ove sezone. Ali, Fajnal for je sasvim drugačije iskustvo od ligađškog dela, drugačija psihologija... Samo je 40 minuta na terenu..."

Na tribinama neće biti publike...

"Kruna sezone za sva četiri tima, a bez publike... Međutim, takvi su propisi, nažalost, i kako je počelo - bez navijača - tako će se i da se završi Evroliga... Ipak, ne sumnjajte da na terenu neće biti žestoko kao što je bilo u četfvrtfnalima, ali i u ligaškom delu."

U pojedinim momentima je bilo i "vatrenije" na Istoku, jer su na početku Žalgiris, a kasnije CSKA i Zenit imali mogućnost da dozvole gledaocima da budu na tribinama.

"Sećam se duela sa Zenitom. Gledaoci grickaju kokice, piju sok, navijaju... Čudan osećaj kada posle ne znam koliko meseci vidite publiku, ali i lep. Nadam se da će već od jeseni tako biti po celoj Evropi."

A do tada Fajnal for i završnica italijanskog šampionata posle kojih bi Olimpija mogla da šampionsku crtu ispod sezone, sa četiri osvojena pehara.

"Eh, ko od nas to ne bi voleo...", dodaje Micov koji u nogama već ima dva Fajnal fora

Oba sa CSKA - 2013. i 2014. godine - i oba puta je izgubio u polufinalu.

"Pa, neka bude ona narodna - treća sreća", dodaje srpski internacionalac koji kao ostatak tima do petka ima slobodno.

Potom opet u salu gde će sa saigračima i trenerom Etoreom Mesinom kovati plan za vladanjem u Italiji i osvajanje Kelna

"Mesina kao Mesina. Čestitao nam je na uspehu, dao dva dana slobodno i već se okrenuo sledećem zadatku, jer posao još nije završen. Trener - pobednik", završava Micov.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.