Menja se sistem Lige šampiona?!

Izvor: Sportske.net, 24.Mar.2016, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Menja se sistem Lige šampiona?!

Veoma je izvesno, već od sezone 2018-19 format Lige šampiona biće drugačiji.

Dosta se u poslednjih nekoliko meseci pominjala mogućnost da se organizuje Superliga Evrope gde bi najbolji klubovi igrali ligaško takmičenje, a sada se po prvi put pomenula i promena formata Lige šampiona.

Navodno, već od 2018. godine moglo bi da se desi da se Liga šampiona skrati na 16 klubova. Cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je izbacivanje klubova koji nisu toliko kvalitetni već u ranoj fazi, u kvalifikacijama, kao i više mečeva u kojima će biti velika neizvesnost. Da pročitamo između redova, i više novca.

Promena će biti obelodanjena već u septembru ove godine, a biće implementirana od početka sezone 2018-19.

Ova transformacija Lige šampiona sa samo 16 klubova podrazumevala bi još jednu kvalifikacionu rundu za ulazak u to takmičenje, samim tim i teži put ka eliti Evrope za srpske klubove. Rekli bismo i nemoguća misija.

Još uvek nije doneta konačna odluka, ali su "Gardijanu" iz UEFA istakli da su u pregovorima sa klubovima i u stalnom kontaktu sa njima, ali i ostalim interesnim grupama, poput sponzora i da oni idu u pozitivnom smeru.

Ovo bi moglo da znači i korak bliže pomenutoj Superligi Evrope u kojoj bi se igralo ligaško takmičenje između najrenomiranijih klubova kontinenta.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.