Izvor: MozzartSport.com, 16.Okt.2021, 23:32

Meksiko: Tigres oslabljen protiv šampiona – prvi strelac povređen, Žinjak i Tovan poste

Apertura: Derbi na stadionu Asteka u Meksiko Situju gde prvak Klausure Kruz Azul dočekuje skupoceni tim iz San Nikolasa. Atletko San Luis na lidera bez najubojitijeg golgetera lige, Argentinca Hermana Berteramea

Meksički šampionat ulazi u poslednju trećinu pred plej-of. Prava uzbuđenja očekuje se narednog meseca, a sada ekipa jure što bolji plasman. Uz Monterej i Klub Ameriku, Kruz Azul i Tigres su timovi kojima se daju šanse da na kraju osvoje krune.

Poredak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u ligaškom delu sezone nije zanemarljiv jer su poslednja dva prvaka Meksika, Leon i Kruz Azul, bili najbolji i u prvom delu šampionata Sombrerosa. Podsetimo, prva četiri tima idu direktno u četvrtfinale plej-ofa, dok će ekipe od petog do 12. mesta da igraju prvu nokaut fazu doigravanja.

04.00: (2,30) Kruz Azul (2,90) Tigres (3,35)

Noćas (04.00) na velelepnom stadionu Asteka u Meiksko Sitiju igra se derbi 13. kola – šampion Klausure Kruz Azul dočekuje Tigres, ekipu sa najzvučnijim fudbalerima u ligi. Mnogo su u Tigresu očekivali od Florijan Tovana, letošnje akvizicije iz Marselja, ali Francuz nije zasad opravdao platu od 5.000.000 evra godišnje. Odigrao je samo sedam mečeva za tim iz San Nikolasa, postigao jedan gol. Imao je odsta problem s povredama, ali i prilagođavanju na fudbalu koji se igra u Meksiku.

23.55: (2,35) Monterej (3,10) Leon (3,00)

Takođe, ni prva zvezda tima, starosedelac Andre Pjer Žinjak vuče povredu, odigrao je samo tri meča ove sezone. Peta pozicija Tigresa i nije tako loše. Pokušaće gosti da dođu makar na poziciju više i izbegnu prvu rundu plej-ofa. Ako francuski tandem posti, za golove je u ovom šampionatu u redovima Tigrova zadužen Urugvajac Niko Lopez, strelac šest golova, dva manje od najubojitijeg golgetera u Meksiku, Argentinca Hermana Berteramea iz Atletiko San Luisa. Međutim, i Lopez se povredio i nije odigrao tri prethodna meča.

Kruz Azul je na šestom mestu, sa bodom manje od Tigresa. I domaćinu ovaj meč dosta znači, juri bar četvrto mesto na kojem je trenutno Monterej, tim Havijera Agirea, verovatno prvi favorit za titulu u veoma jakom šampionatu ove države Srednje Amerike.

Plava mašina nije tako dobro kao u prvom delu sezone, kada je uzela titulu u Klausuri, prvu posle 24 godine. Povredio se najbolji grač, Urugvajac Honatan Rodrigez Portiljo. On se oporavio, prošle nedelje je ušao s klupe, pa ga treba očekivati u startnoj postavi tima koji s klupe predvodi Peruanac Huan Rejnoso.

------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------------

Kruz Azul ove sezone na svom stadionu ima po dve pobede i remija i poraz od Mazatlana (0:2). Tigres van San Nikolasa ima tri trijumfa, dva poraza i nerešeni ishod. Ove godine u Klausuri, Plava mašina je pobedila Tigres u gostima sa 2:0. Na četiri od pet poslednjih utakmica ovih timova dolazio je tip 0-2 gola.

02.00: (2,95) Atletiko San Luis (3,00) Klub Amerika (2,10)

Klub Amerika hita ka pol-poziciji pred plej-of. Tim koji s klupe vodi nekadašnji as Real Madrida, Argentinac Santijago Solari ima samo jedan poraz. Ekipa iz prestonice noćas (02.00) gostuje Atletiku u San Luisu. Domaćin će biti hendikepiran neigranjem prvog strelca šampionata Sombrerosa Hermana Berteramea. On je u prošlog kolu dobio crveni karton u remiju bez golova protiv Leona, pa je suspendovan za meča sa liderom.

MEKSIKO 1 – APERTURA – 13. KOLO

Petak

Keretaro – Tihuana 1:1 (0:1)

/Ramirez Kevin 75 – Manotas 44/

Subota

Nekaksa Puebla 0:1 (0:0)

/Martinez 87/

Mazatlan – Atlas 1:0 (1:0)

/Sanveco 7pen/

23.55: (2,35) Monterej (3,10) Leon (3,00)

Nedelja

02.00: (2,95) Atletiko San Luis (3,00) Klub Amerika (2,10)

02.05: (2,25) Pačuka (3,05) Santos Laguna (3,25)

04.00: (2,30) Kruz Azul (2,90) Tigres (3,35)

19.00: (2,25) UNAM Pumas (3,00) Huarez (3,30)

23.55: (2,30) Gvadalahara (3,05) Toluka (3,15)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.