Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2021, 23:11

Meksičko-američki okršaji za polufinale KONKAKAF Lige šampiona

Monterej dočekuje Kolumbus Kru, dok Portland Timbers gostuje Klub Americi na Asteci

Filadelfija i Kruz Azul su uspeli da se plasiraju u polufinale KONKAKAF Lige šampiona, a još dva učesnika te faze takmičenja dobićemo noćas. Oba revanš meča četvrtfinala igraju se u Meksiku.

Monterej od 2.00 dočekuje Kolumbus Kru, a u Sjedinjenim Američkim Državama u prvom meču bilo je 2:2. Remi bez golova odgovara domaćem timu, tako da će Kolumbus morati da napadne Monterej. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Meksikanci su favoriti, ako ne zbog domaćeg terena i rezultata iz prvog meča, onda zbog iskustva igranja u severnoameričkom elitnom takmičenju. Četiri puta do sada su ga osvajali, što ih čini četvrtim najtrofejnijim timom u Ligi šampiona. Kada god su igrali finale, podigli su pehar.

02.00: (1,65) Monterej (3,80) Kolumbus (5,50)

Šta onda reći za Klub Ameriku, koja od 4.15 dočekuje Portland, u gotovo identičnoj situaciji u kojoj je Monterej. U prvom meču u SAD bilo je 1:1, tako da i u ovom meču domaćoj ekipi odgovara remi bez golova. Klub Amerika takođe nikada nije izgubila finale, a igrala ga je čak sedam puta. Poslednji od tih trofeja, osvojen 2016. godine, učinio je tim iz Meksiko Sitija najtrofejnijim u istoriji Lige šampiona.

Tim koji svoje mečeve igra na stadionu Asteka u poslednje vreme igra poprilično slabo. Seriju od četiri meča bez pobede u svim takmičenjima prekinuo je u ponedeljak, mršavim trijumfom nad Pumasom, golom Martina u 83. minutu.Portland, kao uostalom i Kolumbus, nije odigrao mnogo mečeva ove godine. Tek nedavno je počeo MLS, odigrana su samo tri kola. Timbersi su osvojili samo tri boda posle prva tri meča.

Slava na Asteci će otići igračima koji se budu manje štedeli. Spremni smo na sve, očekujemo još jednu takmičarsku utakmicu“, kazao je najbolji strelac Portlanda u ovosezonskoj Ligi šampiona, Diego Čara.

Pobednik iz meča koji se igra u Montereju igraće u polufinalu protiv Kruz Azula, dok bolji iz duela u Meksiko Sitiju ide u narednoj fazi na Filadelfiju.

Prve polufinalne utakmice biće odigrane sredinom avgusta, a revanš mečevi sredinom septembra. Tačni datumi će biti određeni tek naknadno.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA – POLUFINALE, REVANŠI

Sreda

Filadelfija - Atlanta 1:1 (0:1) /prvi meč 3:0/

/Pšibilko 88 - Sosa 45/

Kruz Azul - Toronto 1:0 (1:0) /prvi meč 3:1/

/Angulo 28/

Četvrtak

02.00: (1,65 )Monterej (3,80) Kolambus (5,50) /prvi meč 2:2/

04.15: (1,60) Klub Amerika (3,80) Portland (6,00) /prvi meč 1:1/

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.