Mega nemoćna protiv šampiona, Zvezdina najbolja pozivnica za dupli evroligaški spektakl! (foto)

Izvor: Sportske.net, 13.Jan.2020, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mega nemoćna protiv šampiona, Zvezdina najbolja pozivnica za dupli evroligaški spektakl! (foto)

Tokom prvog poluvremena domaćin je i uspevao da održava rezultatski priključak, u nastavku Zvezda pokazala da je mnogo kvalitetniji tim.

U poslednjoj utakmici 15. kola ABA lige, Crvena zvezda je večeras pred oko dve hiljade gledalaca u Hali sportova ''Ranko Žeravica'' savladala domaću Megu Bemaks rezultatom 103-85.

Ovo je Zvezdina deveta pobeda u sezoni, uhvatila je priključak sa četvrtoplasiranim >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << FMP-om, a Mega je ostala prikovana za dno tabele ABA lige, sa samo tri pobede i 12 poraza.

Tokom prve četvrtine, Mega je imala raspoložene Marka Simonovića i Blaža Mesičeka, zahvaljujući kojima je održavala blagu prednost, ali pred kraj tog dela igre, kao i tokom drugog kvartala, Zvezda je preuzela vođstvo i održavala ga do kraja meča, iako je Megin Amerikanac Kendrik Peri igrao sve bolje kako je meč odmicao.

Predvođena Beronom i Panterom, Zvezda je na poluvreme odnela šest poena prednosti (49-43), taj rezultat je davao kakvu-takvu nadu Megi da može da napravi iznenađenje, ali se vrlo brzo ispostavilo da te nade nisu bile realne.

Zvezda je odlično odigrala treću četvrtinu, razigrao se i Čarls Dženkins u tom periodu koji su crveno-beli dobili sa 32-19 i praktično već tada rešili meč.

Do kraja rutina, postavljalo se samo pitanje kojom će razlikom Zvezda dobiti ovaj meč.

Crveno-beli su tako potvrdili da su u odličnoj formi, nastavljaju sa pobedama i u ABA i u Evroligi, gde ih narednih dana očekuju dva prava spektakla u ''Štark Areni''. Već u sredu Zvezda će dočekati ekipu litvanskog Žalgirisa, a dva dana kasnije u Beograd stiže i berlinska Alba.

Čarls Dženkins i Bili Beron su sa po 17 poena bili najefikasniji u Crvenoj zvezdi, 13 poena upisao je Kevin Panter, a ponovo odličan i Vladimir Štimac sa 12 poena, 8 skokova i 5 asistencija.

U Megi su se dvojica igrača izdvojila po broju poena - Kendrik Peri sa 31 i Marko Simonović sa 18 postignutih poena.

- Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Zašto li se Željko odrekao ovako MOĆNOG Štimca? (TVITOVI) (foto)

Izvor: Sportske.net, 13.Jan.2020

''Delije'' uživale u večerašnjoj pobedi, nekolicina igrača ih je posebno oduševila, a pohvale je zaslužio i trener Šakota...Crvena zvezda je večeras ostvarila ubedljivu pobedu nad Mega Bemaksom u 15. kolu ABA lige, bilo je 103:85 za aktuelnog prvaka, a sudeći po komentarima Zvezdinih navijača...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.