Izvor: MozzartSport.com, 13.Jun.2021, 18:02

Marselj i Barsa u pregovorima: Amerikanac na pragu Velodroma

Konrad de la Fuente se po svemu sudeći seli u Francusku

Kako prenose Mundo Deportivo i Radio Katalonija, Olimpik Marselj je otvorio pregovore sa Barselonom oko transfera talentovanog krila Konrada de la Fuentea. Barsa je otvorena za saradnju, ostaje da dve strane pronađu zadovoljavajuću formulu.

De la Fuente je reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država, stigao je u Masiju leta 2014. godine. Za prvi tim Blaugrane debitovao je u novembru >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prošle godine i to u okviru Lige šampiona (protiv Dinamo Kijeva). Igrao je uglavnom u nedavno okončanoj sezoni za B tim katalonskog kluba, a na 25 nastupa u svim takmičenjima postigao je šest pogodaka uz četiri asistencije (nije se upisao u prvom timu).

Zaigrao je i za seniorsku reprezentaciju Amerike, ali je jasno da u jakoj konkurenciji (koja će uskoro postati jača i za Memfisa Depaja) ne može da se nada velikoj minutaži na Kamp Nou. Marselj je ponudio rešenje.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Francuski klub je ozbiljno zainteresovan za njegove usluge, pa je već otvorio pregovore sa Kataloncima. Dva tima još uvek traže zajednički jezik, a dve mogućnosti se nameću. Jedna je da ga tim sa Velodroma otkupi za 5.000.000 evra, ali da Barsa umetne povratnu klauzulu, za slučaj da Amerikanac eksplodira u Francuskoj. Druga varijanta je da De la Fuente stigne u Olimpik na pozajmicu do kraja naredne sezone, sa obaveznim otkupom.

Barsa želi što pre da ga proda, kako bi prihod od njegovog odlaska mogla da uključi u tekuću finansijsku godinu, koja se završava početkom narednog meseca.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.