Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2020, 21:37

Maja i Milena se uželele Lige šampiona, još jedan favorit moćan na startu

Počela Liga šampiona za odbojkašice

Posle osam meseci je počela najbolja ženska klupska odbojka. Krenula je Liga šampiona za odbojkašice. U specifičnim uslovima i sistemu takmičenja.

Ove sezone je 21 tim podeljen u pet grupa (jedna grupa ima pet učesnika) koje se igraju po turnirskom sistemu. Svaka grupa će imati >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << po dva trunira na kojima će igrati svako sa svakim.

Pisaće se da je prvu pobedu u „korona sezoni“ zabeležio turski Vakifbank. Velikan iz Istanbula je na turniru u Plovdicu otvorio grupu ubedljivom pobedom nad poljskim Lođom – 3:0 (25:23, 25:17, 25:22). Srpske reprezentativke Maja Ognjenović i Milena Rašić su bile na očekivanom nivou i pokazale zašto su među glavnim adutima Đovanija Guidetija.

Čak je Lođ pružio i dobar otpor. U prvom setu je poljski tim konstantno bio u vođstvu, imao velikih 23:17, ali su presudili iskustvo i veći kvalitet bivšeg šampiona Evrope. Poljakinje kao da su se uplašile pobede i Vakif je neverovatnom serijom 8:0 rešio set u svoju korist. U drugom setu je turski tim bio očekivano dominantan, da bi u trećem rezultatsku klackalicu rešio u svoju korist.

Mišel Barč Hakli je sa 14 osvojenih poena bila najefikasnija u Vakifu, a poen manje je osvojila korektor Izabel Hak koja nije bila u svom prepoznatljivom ritmu. Milena Rašić je osvojila sedam poena i odigrala skoro bez greške u napadu. Maja Ognjenović je osvojila četiri, ali je najbitnije da je u svom stilu dirigovala igrom tima. Na drugoj strani su Nađa Ninković i Katarina Lazović osvojile po osam poena, ali nisu imale baš najbolje procente u napadu. Pogotovo Lazovićeva sa svega 25 odsto.

U drugoj grupi koja se igra u Novari, istoimeni domaćin je pregazio Dinamo iz Kazanja sa maksimalnih 3:0 (25:19, 25:22, 25:13). Očekivao se jači otpor Ruskinja...

Belgijanka Brit Herbots je sa 16 osvojenih poena pokazala da će biti dostojna zamena za Elicu Vasilevu, a Katerina Boseti je dodala 14 poena. Samanta Brisio je za Dinamo osvojila 13 poena, ali je razočarala njena imenjakinja Fabris koja je zaustavljena na 10 poena.

LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO

GRUPA C

Lođ - Vakifbank 0:3 (23:25, 17:25, 22:25)

19.30: (2,55) Marica - Miluz (1,45)

GRUPA E

Novara - Dinamo Kazanj 3:0 (25:19, 25:22, 25:13)

20.30: (6,80) Olomuc - Hemik (1,07)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.